Objem úvěrů poskytnutých stavební spořitelnou Wüstenrot vzrostl o 53 %

Koncem září překročil objem úvěrů celkový výsledek za rok 2006. Roste zájem o úvěr DRUŽSTEVNÍ BYT

Výsledky stavební spořitelny Wüstenrot k 30. září svědčí o trvalém nárůstu počtu i objemu poskytnutých úvěrů. Ve srovnání s loňským rokem vzrostl počet poskytnutých úvěrů o 12,3 %. Objem poskytnutých úvěrů se meziročně zvýšil o více než 53 %, když koncem září dosáhl téměř 4,6 miliard Kč. Tím byl již překročen celkový objem úvěrů poskytnutých v roce 2006. Tento vývoj pozitivně ovlivňuje podíl salda úvěrů na celkových úsporách, který od konce roku 2006 zaznamenal nárůst o 6,8 %, ze 46,5 % na 53,3 %. Jak celková výše, tak tempo růstu tohoto ukazatele vysoce překračuje průměr za stavební spořitelny a řadí Wüstenrot k relativně největším poskytovatelům ú­věrů.

Největší zájem je mezi klienty o úvěry s nulovou akontací SUPERÚVĚR a PARTNER s výhodnou úrokovou sazbou od 4,8 % p.a. a prodlouženou dobou splácení až 24 let. Pozitivně se také projevilo zavedení úvěru DRUŽSTEVNÍ BYT, mj. oceněného v letošní soutěži Accenture Zlatá koruna, který umožňuje financovat pořízení družstevního bydlení až do 2 milionů korun bez zajištění úvěru zástavou nemovitosti.

Pozitivní výsledky vykazuje stavební spořitelna Wüstenrot také u počtu smluv o stavebním spoření. Do konce září uzavřela celkem 40 382 smluv, tj. o 18 % více než v roce 2006. Ještě progresivněji – o 32,4 % – vzrostla celková cílová částka těchto smluv.

Za devět měsíců vytvořila stavební spořitelna Wüstenrot čistý zisk ve výši 131 milionů korun. Její aktiva vzrostla meziročně o téměř 3 miliardy na 29,7 miliardy korun.