Objem úvěrů poskytnutých GE Capital Bank malým a středním podnikům vzrostl za prvních devět měsíců o 75 %

17. října 2002

GE Capital Bank poskytla malým a středním podnikům za prvních devět měsíců letošního roku nové úvěry v celkovém objemu přes 5,1 miliardy korun. To je o 75 procent více, než za stejné období loňského roku. Nejdynamičtější růst zaznamenala Malá podnikatelská půjčka, u níž celková hodnota poskytnutých úvěrů vzrostla dokonce třikrát.

Jen v září získali klienti úvěry v celkovém objemu 723 milionů korun. „Potěšitelný je zejména fakt, že i při tak dynamickém růstu, jaký v letošním roce zažíváme, zůstává úvěrové portfolio stále velmi zdravé. Ve čtvrtém čtvrtletí poskytneme malým a středním podnikům další dvě miliardy korun,“ říká Jan Rollo, ředitel komerčního bankovnictví GE Capital Bank.

Stále větší oblibu klientů si získává Malá podnikatelská půjčka. Za jejím úspěchem stojí tyto vlastnosti – splatnost až pět let a především neúčelovost čerpání. „Tím klientovi dáváme prostor k vlastním podnikatelským rozhodnutím o využití finančních prostředků,“ říká Jan Rollo.

Výraznou předností je výrazně zrychlený schvalovací proces, který umožňuje sdělit klientovi rozhodnutí o poskytnutí úvěru nejpozději do 3 pracovních dnů. Úvěrový rámec, který může klient v rámci Malé podnikatelské půjčky získat, se pohybuje od 500 000 Kč do 2,5 milionu Kč.

GE Capital Bank spravovala k 30. září tohoto roku více než 83 000 podnikatelských účtů a její podíl na trhu se podle tohoto ukazatele pohybuje okolo 10 procent.

Jan Hainz, tiskový mluvčí GE Capital Bank