Hlavní navigace

Objem obchodů ČSOB Leasing stoupl o 14 procent

Společnost ČSOB Leasing, která je bezkonkurenční jedničkou českého leasingového trhu, v průběhu tří čtvrtletí letošního roku uzavřela obchody ve výši 17,5 miliardy korun což je o 2,2 miliardy korun více než ve stejném období loňského roku. Objem financování dopravní techniky, strojů a zařízení vyjádřený v pořizovacích cenách bez daně z přidané hodnoty tak meziročně stoupl o 14 procent.

Obchody společnosti ČSOB Leasing rostly ve všech financovaných komoditách a ve všech hlavních produktech. Nejvíce meziročně vzrostly úvěrové obchody – o 50 procent a operativního leasingu – o 45 procent. Prostřednictvím úvěru byly v průběhu tří čtvrtletí letošního roku uzavřeny obchody v hodnotě 3,7 miliardy korun. „Úvěr poskytujeme pro financování nových i ojetých osobních a užitkových vozů, nákladních automobilů, ale i strojů a zařízení. Očekávám, že role úvěrového financování ještě od počátku příštího roku vzroste v souvislosti se zavedení reformy veřejných financí,“ řekl generální ředitel ČSOB Leasing Karel Bouček.

Nejvyšší podíl na dosaženém obratu měl tradičně finanční leasing se 74 procenty. „Finanční leasing je trvale nejoblíbenějším způsobem financování dopravní techniky, strojů a zařízení a zůstane i po zavedení daňové reformy nadále konkurenceschopným produktem díky svým specifickým výhodám. Nabízíme kompletní produktovou škálu a jsme schopni plně uspokojit všechny požadavky na financování movitých věcí i v rámci nových daňových pravidel,“ komentoval výsledky Karel Bouček. „Pokud bude primárním zájmem zákazníka daňová a nákladová optimalizace, pak mu doporučíme full service leasing. V případě tohoto financování jsou měsíční splátky plně nákladovou položkou podle českých i mezinárodních účetních standardů. Navíc za zákazníka kompletně převezmeme péči o jeho firemní vozy, což mu umožní věnovat více času a energie svému předmětu podnikání,“ dodal Karel Bouček.

Nejdynamičtěji rostoucí financovanou komoditou v období od ledna do září 2007 byly osobní a užitkové automobilys růstem o více než 20 procent a se 44procentním podílem na celkových obchodech. Nejvíce rostl zájem zákazníků o financování nových osobních a užitkových automobilů – o více než 23 procent. „Objem obchodů v oblasti financování osobních a užitkových automobilů v naší společnosti narůstá dlouhodobě, což je důsledkem naší kvalitní spolupráce s importéry a prodejci automobilů založené na znalosti jejich potřeb a umění tyto potřeby dlouhodobě uspokojovat,“ doplnil Karel Bouček.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).