Objem aktiv ve správě ING Penzijního fondu se zvýšil o 27 %

Díky růstu objemu aktiv ve správě se ING Penzijní fond řadí k nejrychleji rostoucím penzijním fondům na českém trhu. Meziročně se objem spravovaných aktiv zvýšil o 881 mil. korun na 4,149 miliardy korun.

Stejně výrazný jako růst objemu spravovaných aktiv byl i nárůst počtu klientů. Ke 30. září tohoto roku měl fond 220 787 klientů. V porovnání s počtem klientů ve stejném období loňského roku tak došlo ke zvýšení o 21,6 %. Od počátku letošního roku získal fond 47 553 nových klientů. Meziročně se počet nových klientů zvýšil o 29,7 %.

Ke konci září 2001 tvořily portfolio ING Penzijního fondu z 43 % státní dluhopisy, z 11 % bankovní obligace a z 23 % podnikové dluhopisy. Akcie byly zastoupeny v portfoliu 10 %, termínované vklady 2 % a pokladniční poukázky 10 %.

Za loňský rok bylo klientům připsáno zhodnocení podle metodiky Asociace penzijních fondů ČR ve výši 4,4 %.

ING Penzijní fond vyplácí dávky penzijního připojištění podle klientem zvoleného výplatního systému (ING Penzijní fond jako jediný na českém trhu nabízí šest různých schémat). Fond vyplácí výsluhovou, starobní, invalidní a pozůstalostí penzi. Klientům fond přináší pravidelné zhodnocení jejich příspěvků.