Obchodní výsledky Pojišťovny České spořitelny

21% nárůst předepsaného pojistného, 89% nárůst předepsaného pojistného FLEXI

K 30. září předepsala Pojišťovna České spořitelny v životním pojištění více než 2,67 mld. Kč, čímž předstihla český trh životního pojištění o tři procentní body. Více jak 75 % bylo realizováno přes pobočkovou síť České spořitelny, v celkovém vyjádření 2,018 mld. Kč. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku stoupl prodej prostřednictvím tohoto distribučního kanálu o více jak 29 %.

V rámci kmene životního pojištění spravovala Pojišťovna ČS k 30. 9. 2004 téměř 367 tisíc smluv, což znamená 36 % nárůst oproti loňskému roku. Průměrné roční zhodnocení prostředků finančního umístění technických rezerv u životního pojištění dosáhlo výše 3,52 %.

Rozhodujícím podílem se na celkovém předepsaném pojistném v životním pojištění podílel vlajkový produkt společnosti – flexibilní životní pojištění FLEXI, kde jsme meziročně předepsali o 89 % více, doplnil k uvedeným obchodním výsledkům Jaroslav Kulhánek, předseda představenstva a generální ředitel Pojišťovny České spořitelny.

Martina Priegelhofová tisková mluvčí Pojišťovny České spořitelny