Obchodní výsledky HYPO stavební spořitelny v roce 2003

V současné době spravuje HYPO stavební spořitelna přes 408 tisíc klientských účtů. V období od ledna do července letošního roku bylo uzavřeno celkem 57 453 smluv o stavebním spoření včetně navýšení, jejichž cílová částka dosáhla 11 998 410 korun. HYPO stavební spořitelna tak dosáhla nejvyšší průměrné cílové částky mezi stavebními spořitelnami, která činí téměř 209 000 Kč. K 30.6.2003 dosáhla HYPO stavební spořitelna nejvyššího zisku od svého založení ve výši 130 626 tis. Kč.

Úvěrová činnost

Celkový počet úvěrů za období leden – červenec 2002 činil 1419 úvěrů o celkovém objemu 142 550 tis. Kč. Za srovnatelné období roku 2003 bylo HYPO stavební spořitelnou poskytnuto celkem 3911 úvěrů v objemu 693 361 tis. Kč; tyto hodnoty představují téměř trojnásobné navýšení počtu úvěrů a nárůst o téměř 490 % v objemu poskytnutých úvěrů.

Stavební spořitelny stále více plní svou roli při financování výstavby, koupě a také rekonstrukce či modernizace bytů či domů; dokladem této skutečnosti je nárůst počtu i objemu poskytnutých úvěrů za první pololetí tohoto roku.

Akční nabídky pro nové klienty do 31.12.2003

HYPO stavební spořitelna nabízí všem novým klientům velmi atraktivní zvýhodnění. Každý, kdo se nyní stane jejím klientem, získá pro své dítě smlouvu právě v tarifu NADSTANDARD® s cílovou částkou 250 000 korun bez úhrady za uzavření smlouvy. Stačí, aby alespoň jeden z rodičů uzavřel smlouvu o stavebním spoření a může využít této jedinečné nabídky. Akce se vztahuje na děti do patnácti let.

Navíc nabízí smlouvy na cílovou částku 500 000 Kč s poloviční úhradou za uzavření smlouvy. Na poplatku se tím ušetří tři tisíce korun. Obě akce jsou časově omezeny do konce letošního roku.Využitím následujících nabídek získají klienti smlouvu v tarifu NADSTANDARD® s bezkonkurenčním úrokem z úvěru ve výši 3,9 procenta.

12.8.2003