Obchodní síť společnosti CCB Credit dobudována

Společnost CCB Credit, k.s. otevřela 1. října v Plzni své poslední klientské kontaktní centrum. To se tak připojuje k již fungujícím v Praze, Ostravě, Brně, Ústí nad Labem, Českých Budějovicích a Hradci Králové. "Tím naše společnost CCB Credit končí s budováním základní pobočkové sítě a bude se plně soustředit na získávání nových klientů a poskytování dalších půjček," naznačil další strategii společnosti její obchodní ředitel Pavel Ráliš.

Předmětem činnosti společnosti CCB Credit je poskytování hotovostních půjček fyzickým osobám. Hotovostní půjčky společnosti CCB Credit mají parametry bankovního produktu, jejich výhodou je snadný a rychlý proces zpracování a vyhodnocení žádosti a zaslání peněžních prostředků na bankovní účet klienta. Klienti mohou získat částku od 5.000 do 100.000 korun s dobou splácení od 6 do 48 měsíců. Úroková sazba začíná již na úrovni 9,5 % p.a.

Nabízené produkty společnosti CCB Credit a základní obchodní ukazatele:

Spotřebitelské úvěry

Slouží k financování:

• vybavení a rekonstrukcí domácností
  • spotřební elektroniky (včetně PC a mobilních telefonů)
  • sportovních potřeb a potřeb pro volný čas (včetně zahradní techniky)
  • služeb

V prvních devíti měsících roku 2003 uzavřela společnost CCB Credit úvěrové smlouvy v celkovém objemu přesahujícím 165 mil. Kč.

„Pokud jde o kvartální vývoj, letošní rok prakticky kopíruje ten loňský. Druhé čtvrtletí vždy přinese dramatický nárůst objemu půjček. Vloni to bylo o 35 %, letos dokonce o 49,9 %. Příčina je jasná, nákup dovolených a poptávka po financích na ně. Třetí čtvrtletí znamená nárůst o 5,9 %, tradičně nejsilnějším je poslední kvartál díky předvánočním nákupům,“ hodnotí trendy v poskytování spotřebitelských úvěrů obchodní ředitel společnosti CCB Credit Pavel Ráliš.

Hotovostní půjčky

V prvních devíti měsících roku 2003 uzavřela CCBC smlouvy hotovostních úvěrů v celkové částce téměř 130 mil. Kč. Za celý loňský rok to bylo jen 70 mil. Kč.

Oproti stejnému období minulého roku CCBC uzavřela o 191 % více smluv ve financované částce o 159 % vyšší. „Tento vzestup je dán nejen vyšší poptávkou obyvatel po volných – nijak nevázaných – financích, ale i tím, že na konci roku 2002 měla naše společnost jen 3 klientská místa a nyní jich je 8,“ komentuje pozitivní vývoj obchodní ředitel společnosti CCB Credit Pavel Ráliš.

Úvěry na dopravní techniku

• nové a ojeté osobní automobily (do 10 let stáří)
  • nové a ojeté užitkové automobily (do 10 let stáří)
  • nové přívěsné vozíky
  • nové a ojeté motocykly a skútry do 3 let stáří
  • nové a ojeté karavany a obytné automobily do 3 let stáří

„Tento produkt byl spuštěn již v roce 2002 a nabízen byl nejprve pouze VIP partnerům společnosti. Redesignová verze byla spuštěna v on-line systému společnosti od 1.října 2003,“ představuje oživení produktu Pavel Ráliš.

První klientské centrum společnosti CCB Credit bylo otevřeno v době, kdy společnost začala hotovostní půjčky veřejnosti nabízet, a to v dubnu 2001 v sídle společnosti – v Praze, Šafránkově ulici.

Další vývoj sítě klientských center:

• 15. října 2002 Ostrava
  • 2. prosince 2002 Brno