Oba penzijní fondy Skupiny ČSOB zaznamenaly za rok 2002 rekordní zisk

Penzijní fondy Skupiny ČSOB: Českomoravský penzijní fond, a.s. a ČSOB Penzijní fond, a.s. dosáhly v loňském roce nejvyšších zisků ve své historii.

Českomoravský penzijní fond (ČMPF), který spravuje aktiva pro téměř 300 tis. klientů, dosáhl v roce 2002 čistého zisku ve výši 206 mil. Kč. Vložené prostředky klientů tak zhodnotil o 3%.

ČSOB Penzijní fond (ČSOB PF), který patří mezi fondy s nejrychlejším nárůstem účastníků, zaznamenal čistý zisk v hodnotě téměř 8 mil. Kč. Tento výsledek přinesl klientům zhodnocení ve výši 4,26%. Tím se penzijní připojištění u ČSOB PF stalo jedním z nejvýnosnějších finančních produktů na českém trhu.

Těchto pozitivních výsledků dosáhly oba penzijní fondy především díky efektivní investiční strategii a pokračujícímu procesu postupného snižování provozních nákladů obou penzijních fondů.

Portfolia ČMPF a ČSOB Penzijního fondu spravuje ČSOB Asset Management, jeden z nejúspěšnějších a největších správců klientských aktiv u nás. ČSOB, která je majoritním vlastníkem obou fondů, se rozhodla zachovat jejich souběžnou existenci, což umožňuje produkt penzijní připojištění ČSOB lépe přizpůsobit různým typům investičních strategií podle požadavků různých klientů.

Milan Tománek
výkonný ředitel
Komunikace a vztahy k investorům ČSOB