Nymburk má novou okresní správu sociálního zabezpečení

Téměř stoprocentní úspěšnost výběru pojistného na sociální zabezpečení vůči předpisům, která znamená více než třetinu příjmů státního rozpočtu. To jsou dlouhodobé výsledky České správy sociálního zabezpečení. Při včerejším slavnostním otevření nové budovy Okresní správy sociálního zabezpečení Nymburk o tom informoval náměstek ministra práce a sociálních věcí pro oblast ekonomickou Ing. Miroslav Jeník. Jeho slova potvrdil náměstek ústředního ředitele pověřený řízením ČSSZ Mgr. Luboš Vaněk. Dodal: „Důvodem, proč je ČSSZ tak úspěšná, jsou pravidelné a zejména včasné kontroly plátců pojistného. Pečujeme o ně, protože jsou našimi klienty. Právě pro klienty s cílem nabídnout rychlejší a modernější služby veřejnosti vznikla nová budovy OSSZ Nymburk, kterou nyní slavnostně otvíráme.“

Součástí nového dobře dostupného pracoviště OSSZ Nymburk v blízkosti vlakového a autobusové nádraží je moderní klientské centrum s elektronických vyvolávacím systémem, bezbariérové přístupy včetně výtahů a klimatizace. Stavba nové budovy stála 71,2 miliony korun, nábytek pak 5,98 milionů korun.

Nymburská OSSZ poskytuje služby z oblasti sociálního zabezpečení pro 201 organizací s 20 694 pojištěnci. V registru je dále 5 003 malých organizací do 25 zaměstnanců a 18 537 osob samostatně výdělečně činných, uvedl při slavnostním otevření ředitel Krajské správy sociálního zabezpečení pro Středočeský kraj Ing. Karel Perlík. Doplnil: „Jsem velmi rád, že pod vedení ředitelky OSSZ Nymburk Mgr. Ivanky Součkové dosahuje tato správa v již zmiňovaném výběru pojistného proti předpisům výborných výsledků.“