Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem ČD bude od února Petr Žaluda

Od 1. února 2008 se stane novým předsedou představenstva a generálním ředitelem Českých drah Petr Žaluda, dosavadní ředitel společnosti AXA pro Českou a Slovenskou republiku.

Na dnešním mimořádném zasedání Dozorčí rady Českých drah odstoupil z funkce předsedy představenstva dosavadní generální ředitel ČD Josef Bazala, který nadále zůstává jeho členem a nově působí jako generální ředitel společnosti ČD Cargo. Zároveň se vzdal funkce člena představenstva Rodan Šenekl, dosavadní náměstek generálního ředitele Českých drah pro nákladní dopravu, který bude pracovat jako obchodní ředitel společnosti ČD Cargo.

Dozorčí rada následně zvolila do funkce předsedy představenstva Českých drah Petra Žaludu, a to od 1. února 2008.

Na dnešním mimořádném zasedání Představenstva Českých drah se Josef Bazala vzdal k 31. lednu 2008 funkce generálního ředitele Českých drah a představenstvo zvolilo novým generálním ředitelem od 1. února 2008 Petra Žaludu.