Novým depozitářem Credit Suisse Life & Pensions Penzijního fondu je HVB Bank Czech Republic

Praha, 22. června 2005 – Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond mění svého depozitáře, tedy banku, která shromažďuje prostředky účastníků, státní příspěvky i příspěvky zaměstnavatelů. Od 1. července 2005 se jím stává HVB Bank Czech Republic a.s., která tak nahradí dosavadního depozitáře ČSOB.

Hlavním impulsem ke změně depozitáře byly nabídnuté výhodnější podmínky, které Credit Suisse Life & Pensions penzijnímu fondu zaručí snížení nákladů nejen na služby depozitáře, ale i například na správu svěřených aktiv.

„Credit Suisse Life & Pensions penzijnímu fondu se dlouhodobě daří snižovat náklady na správu svěřených aktiv a změna depozitáře je dalším krokem k posílení tohoto trendu. Vyšší efektivita správy aktiv má přitom přímý vliv na výši výnosů. Změna depozitáře je proto pozitivní zprávou především pro klienty Credit Suisse Life & Pensions penzijního fondu,“ řekl generální ředitel Credit Suisse Life & Pensions Petr Žaluda. „HVB Bank je nyní navíc dlouhodobým strategickým partnerem Credit Suisse Life & Pensions penzijního fondu, což umožňuje rozšíření nabídky produktů, které jednotlivé společnosti samy nenabízejí. Změna depozitáře naší společnosti tak přispěje i k lepšímu využití synergických efektů při nabídce široké škály produktového portfolia pro firemní zákazníky i privátní klientelu,“ dodal.

Změna depozitáře nastane k 1. červenci 2005 a v souvislosti s ní dojde i ke změně bankovního účtu, na nějž jsou přijímány platby od klientů fondu – číslo nového účtu je 77777555/2700.

Klienti Credit Suisse Life & Pensions penzijního fondu byli obesláni dopisem, který je o této změně bankovního ústavu informuje, v případě zájmu o další informace jim jsou k dispozici i stránky www.cslife.cz, případně telefonní číslo 841 111 121.

Klienti, kteří platí své příspěvky složenkou, obdrželi dopisem i potřebný počet poštovních poukázek na celý rok, podle toho, jakou mají na smlouvě sepsánu periodicitu plateb (ročně, pololetně, čtvrtletně nebo měsíčně). Ti, kteří platí své pojištění bankovním převodem, byli informováni, aby si co nejdříve zařídili přesměrování plateb, a to nejpozději do 31. října 2005.

Současně byla změna oznámena také zaměstnavatelům a externím partnerům. Ti dostali instrukce ke všem potřebným krokům spojeným se změnou depozitáře penzijního fondu i o všech technických náležitostech. Zároveň mají možnost obrátit se na pracovníka Credit Suisse Life & Pensions, s nímž jsou v kontaktu, který jim poskytne veškeré další informace.

Credit Suisse Life & Pensions pojišťovna má na českém pojišťovacím trhu stabilní pozici. Objem aktiv pod správou pojišťovny činil ke konci března 2005 více než 3,3 miliardy Kč. Počet klientů Credit Suisse Life & Pensions pojišťovny na konci prvního čtvrtletí přesahoval 73 tisíc.

Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond spravoval k 31. březnu 2005 aktiva v hodnotě převyšující 23,8 miliardy korun. Udržuje si tak pozici největšího penzijního fondu na českém trhu co do objemu spravovaných aktiv. Celkově využívá služeb Credit Suisse Life & Pensions penzijního fondu více než 612 tisíc klientů. Jednou z priorit fondu je spolupráce se zaměstnavateli, kteří svým zaměstnancům přispívají na penzijní připojištění. V současnosti spolupracuje Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond s bezmála 2000 zaměstna­vateli. Mezi spolupracující podniky patří například České aerolinie, Česká správa letišť či Plzeňský Prazdroj.

HVB Bank Czech Republic a.s. vznikla v roce 2001 integrací bankovních domů Bank Austria Creditanstalt Czech Republic a HypoVereinsbank CZ. Je součástí německé HVB Group, která patří mezi přední bankovní domy v Evropě. V současné době je HVB Bank Czech Republic čtvrtou největší bankou v České republice s velikostí bilanční sumy přesahující 142 mld. Kč.

Winterthur Group je vedoucí švýcarskou pojišťovnou se sídlem ve Winterthuru. V rámci svých mezinárodních aktivit nabízí Winterthur Group pojištění majetku i odpovědnosti, a dále životní a penzijní pojištění přizpůsobené potřebám jednotlivých soukromých i korporátních klientů. Winterthur Group má na celém světě přibližně 19 500 zaměstnanců. Za první čtvrtletí roku 2005 dosáhla celkový objem obchodování společnosti částky 11,8 miliardy CHF a k 31. březnu 2005 měla ve své správě aktiva ve výši 144,7 miliardy CHF.

Credit Suisse Group je vedoucí společností poskytující globální finanční služby se sídlem v Curychu. Poskytuje jednotlivcům a malým a středním podnikům služby privátního bankovnictví a finanční a poradenské služby, a dále penzijní i jiné pojištění, které zajišťuje společnost Winterthur. V oblasti investičního bankovnictví poskytuje své finanční zprostředkovatelské služby globálním institucionálním investorům, korporacím, státním orgánům i jednotlivcům. Akcie společnosti Credit Suisse Group vydané na jméno jsou registrované ve Švýcarsku a ve formě amerických depozitních certifikátů i v New Yorku. Credit Suisse Group má přibližně 60 000 zaměstnanců na celém světě. K 31. březnu 2005 měla skupina ve své správě aktiva v hodnotě 1 271,6 miliardy CHF.