Novým členem představenstva Raiffeisenbank se stal Igor Helekal

Do pozice člena představenstva nastupuje Igor Helekal, ve funkci střídá Willema Huetinga. Nového člena vedení banky již schválila Česká národní banka.

Novým členem představenstva Raiffeisenbank a.s. se stal Igor Helekal, který ve vedení banky bude zodpovídat za oblast řízení rizik a informačních technologií. Igor Helekal do Raiffeisenbank přichází z pozice generálního ředitele a předsedy představenstva společnosti Callin. Za sebou má dlouholetou praxi ve finančním sektoru, působil mj. v představenstvu eBanky, slovenské UniBanky či v poradenské společnosti McKinsey & Company.

Igor Helekal je absolventem pražské ČVUT a Yaleovy univerzity v USA, kde získal titul MBA. Mezi jeho největší koníčky patří čas strávený s rodinou, sport (zejména cyklistika, rafting a potápění) a cestování. Nástup Igora Helekala do vedení banky na konci minulého týdne potvrdila Česká národní banka.

Po téměř pěti letech představenstvo banky ke konci března opouští Willem Hueting.

Ke konci března banku po čtyřech letech opustil rovněž ředitel pobočkové sítě František Šír. Jeho místo zaujal Ivo Vavříček, dosavadní ředitel drobného bankovnictví pro region Morava. Poslední chystanou změnou je odchod ředitele divize řízení rizik Bretta Belchera. Ten přijal novou výzvu a bude působit v rámci skupiny Raiffeisen na Ukrajině.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.