Novým členem představenstva Raiffeisenbank je Mario Drosc

Nový člen představenstva je zodpovědný za oblast obchodování s drobnými klienty a malými a středními firmami. Počet členů představenstva se zvyšuje na šest. Nového člena vedení banky již schválila Česká národní banka.

Novým členem představenstva Raiffeisenbank a.s. se s účinností od 1. srpna stal Mario Drosc. Ve vedení banky zodpovídá za obchodování s drobnými klienty a malými a středními firmami. Nového člena představenstva v minulých dnech schválila Česká národní banka. Z představenstva nikdo neodchází, počet členů představenstva banky se zvyšuje z dosavadních pěti na šest.

Mario Drosc (37) do Raiffeisenbank přichází ze slovenské VÚB. Zde působil v pozici člena představenstva zodpovědného za retailové bankovnictví. Zodpovídal tak mj. za rozvoj produktů, řízení pobočkové sítě či transformaci banky po její privatizaci. Předtím působil mj. v Komerční bance či konzultační společnosti McKinsey.

„Na nastartování nové růstové strategie po spojení s eBankou se moc těším. I když vnímám mnoho příležitostí k aplikaci svých zkušeností z posledních deseti let, s potěšením se místo restrukturalizace zaměřím na hledání příležitostí k udržitelnému růstu zvyšováním kvality,“ uvedl Mario Drosc. „Mou osobní vizí je dostat Raiffeisenbank v České republice do evropské extraligy, mezi nejlepší (ne největší) retailové a univerzální banky kontinentu tak, aby skupina Raiffeisen International mohla čerpat ze zkušeností v Česku a aplikovat je v jiných zemích regionu,“ dodal.

Nový člen představenstva vystudoval matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Komenského v Bratislavě a postgraduálně ekonomii a finanční teorii na univerzitě v Cambridgi. Mezi jeho záliby patří volejbal, lyžování, golf (vše nejraději s rodinou) a literatura, hlavně populárně-vědecká.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.