Novým členem představenstva České spořitelny je nominován pan Heinz Knotzer

Pan Heinz Knotzer (44) byl nominován na pozici nového člena představenstva České spořitelny, měl by se jím stát od 1. srpna 2004. Pan Knotzer nahradí ve funkci pana Gernota Mittendorfera, který ke stejnému datu rezignuje, aby se stal šéfem rakouské spořitelny Salzburger Sparkasse, člena Erste Bank Group. Nominace pana Knotzera ještě podléhá souhlasu České národní banky a schválení dozorčí radou České spořitelny.

Pan Heinz Knotzer bude řídit v České spořitelně divizi Komerčního bankovnictví a financování veřejného sektoru. Bude odpovědný za služby velkým korporacím, malým a středním firmám, městům a obcím a za financování trhu s nemovitostmi. Pan Heinz Knotzer pracuje v České spořitelně od roku 2000, kdy přijal pozici ředitele úseku Komerčních center, která poskytují služby malým a středním firmám. Od července 2003 je členem Senior Management týmu České spořitelny.

Pod vedením pana Mittendorfera divize komerčního bankovnictví České spořitelny vybudovala bance silnou pozici v oblasti služeb firmám a veřejnému sektoru. Česká spořitelna se stala lídrem trhu s hypotékami a vede v poskytování služeb městům a obcím, velmi úspěšná je v oblasti služeb velkým korporacím a malým a středním firmám. Mým cílem je pokračovat v tomto směru a napomoci České spořitelně, aby poskytovala klientům vynikající služby, řekl Heinz Knotzer.

Před svým působením v České spořitelně pan Knotzer pracoval v Erste Bank Sparkassen, CR v pozici člen představenstva. Byl odpovědný za služby korporátním klientům. Heinz Knotzer je absolventem právnické fakulty na vídeňské univerzitě. V bankovnictví začal pracovat v roce 1988. Nejprve působil v Investkredit bank, později v GiroCredit. Od roku 1995 pracoval pro banku Creditanstalt-Bankverein, Vídeň; na počátku roku 1996 přešel do její pobočky v Praze. Před nástupem do Erste Bank připravoval pan Knotzer fúzi mezi Bank Austria a Creditanstalt v ČR v oblasti komerčního bankovnictví.

Klára Gajdušková,
České spořitelny, a.s.