Novým Chief Risk Officer ING Retail ČR/SR je Joseph Remmerswaal

[Tisková zpráva] Na pozici Chief Risk Officer v ING Retail ČR/SR nastoupil k 16. srpnu Joseph Remmerswaal. Joseph bude zodpovědný za řízení pojistných a operačních rizik v retailové části ING v České i Slovenské republice, do níž patří tři pojišťovny a tři penzijní fondy.

Joseph Remmerswaal zahájil svou profesní kariéru u ING Group už před 25 lety. Během svého působení v ING pracoval na nejrůznějších pozicích. Aktuálně přichází z KB Life Korea (49% vlastnický podíl ING), kde zastával pozici Chief Financial Officer a kde byl členem Výkonné rady. Jos byl mimo jiné zodpovědný za finanční řízení a řízení rizik, oceňování nových produktů a likvidace pojistných událostí.

Celým jménem Joseph Cornelis Maria Remmerswaal je absolventem Amsterdamské Univerzity a členem Nizozemské společnosti aktuárů.

„Příchod do ING Retail ČR/SR je pro mě současně významným pracovním úspěchem i velkou výzvou. Ve svém novém působišti se chci zaměřit na posílení týmů pojistné matematiky a Operational Risk Management, a motivovat je k dosahování těch nejlepších výsledků. Jsem přesvědčen, že tento přístup nám umožní dále zvyšovat kvalitu získávaných a poskytovaných informací z oblasti řízení rizik a také optimalizovat hospodářské výsledky v rámci stanovených limitů tolerance rizik,“ uvedl Joseph Remmerswaal.