Nový zajištěný fond ČSOB Světový Click+ 2 nabízí garanci minimálního výnosu 8% , a to již od výše vkladu 10.000 Kč

Zájem o předchozí zajištěný fond ČSOB, nazývaný Click fond, inspiroval banku k tomu, aby snížením vstupního vkladu umožnila vstup do fondů s garantovaným výnosem co nejširšímu okruhu drobných střadatelů . Do nového fondu ‘ČSOB Světový Click+2‘ tak bude možné vstoupit již s částkou 10.000 korun.

Nový ČSOB Světový Click+2 je dalším z tolik populárních zajištěných fondů, které investorům pravidelně nabízí ČSOB. Tyto fondy si v pomyslném žebříčku podílových fondů vedou velmi dobře. Trend bezpečného investování do zajištěných „click“ fondů potvrzuje zájem investorů. Ti vložili například do zatím posledního z fondů ČSOB Světový Click+1 téměř 230 milionů korun a to přitom jen ve zvýhodněném, šestitýdenním upisovacím období.

Čím se bude ČSOB Světový Click+2 lišit od svých předchůdců? „Investiční strategii nového fondu jsme ještě více přizpůsobili stále konzervativnějším požadavkům investorů, proto jsme i za cenu snížení maximální hranice výnosu za mezidobí upřednostnili minimální výnos při splatnosti. Výnos je teď opravdu zajímavý,“ popisuje nový zajištěný fond Jan Barta z ČSOB Asset Managementu. Minimální výnos fondu je při splatnosti stanoven na 8%, ovšem s možností dosáhnout až 30 %, což představuje roční zhodnocení ve výši od 1,44% do 5,01%. „S minimální vstupní investicí jen 10.000 Kč teď klientům nabízíme velmi dostupnou a atraktivní alternativu běžných bankovních depozit ,“ dodává Jan Barta.

ČSOB Světový Click+2, další ze zajištěných fondů ČSOB, je však kromě garance vyplacení plné výše investované částky a minimálně osmiprocentního zisku při splatnosti pro investory zajímavý také tím, že z něj lze kdykoli vystoupit a vložené prostředky využít podle aktuální potřeby. Upisovací období, v němž je možné do fondu ČSOB Světový Click+2 vstoupit za zvýhodněných podmínek (tj. se vstupním poplatkem 2% při minimálním vkladu 10.000 korun) začíná 2. června a potrvá do 11. července 2003. Celková doba splatnosti fondu byla zvolena na 5 let a 4 měsíce.

ČSOB Světový Click+2 nevyplácí průběžně dividendy, protože veškeré výnosy se promítají do celkového obchodního jmění fondu, a tedy i do hodnoty podílů jednotlivých investorů.

Fond ČSOB Světový Click+2 je součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fond spravovaný finanční skupinou ČSOB/KBC byl založen v Lucembursku a podléhá dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Pro činnost na území ČR obdržel povolení české Komise pro cenné papíry.

V současné době ČSOB nabízí na všech svých pobočkách více než 100 různých fondů spravovaných v rámci skupiny KBC (z toho 95 fondů KBC a další tuzemské fondy společností ČSOB Investiční společnosti a PIAS ). Skupina KBC patří mezi největší evropské správce investičních fondů. Obhospodařuje majetek v celkové výši 1500 miliard Kč. Fondy skupiny KBC nabízené prostřednictvím ČSOB jsou denominované jak v českých korunách, tak v zahraničních měnách (hlavně EUR a USD).

Milan Tománek
výkonný ředitel
Komunikace a vztahy k investorům