Nový zajištěný fond České spořitelny s historicky nejvyšším maximálním výnosem

Česká spořitelna dnes uvedla na trh ESPA-ČS zajištěný fond 30, který nabízí až 60% zhodnocení investovaných prostředků za 5 let. Maximální roční výnos 12 % se uzamkne v případě, že kurz žádné z 25 podkladových akcií neklesne ve sledovaném období pod stanovenou bariéru*.

V opačném případě každá taková akcie sníží výnos fondu v daném období o 3,5 %. Konstrukce fondu zároveň garantuje, že ztráta v žádném období nepřesáhne 2 %. Česká spořitelna dnes také uvedla na trh ESPA-ČS zajištěný fond 31, který nabízí garanci plné návratnosti investovaných prostředků v kombinaci s 40% maximálním zhodnocením za 5 let.

„U ESPA-ČS zajištěného fondu 30 je potenciální výnos 60 % za pět let, což je nejvyšší výnos v historii zajištěných fondů z nabídky České spořitelny. Tento fond jsme připravili pro klienty, kteří si oblíbili celou škálu našich zajištěných produktů, ale doposud jim v naší nabídce chyběl produkt s vyšším možným výnosem,“ uvedl Jan Maňák, ředitel odboru řízení produktů finančních trhů České spořitelny. „Pro ostatní je určen ESPA-ČS zajištěný fond 31, jenž nabízí stoprocentní návratnost investované částky a roční výnos až 8 % ročně,“ dodal Jan Maňák.

ESPA- ČS Zajištěný fond 30

ESPA-ČS zajištěný fond 30 je určen pro investici na dobu pěti let. K prodeji bude v pobočkách České spořitelny od 3. září 2007 do 29. října 2007.

ESPA-ČS Zajištěný fond 31

Zhodnocení ESPA-ČS zajištěného fondu 31 závisí na chování kurzu akcií 25 významných společností. Za každé sledované období, v němž kurz žádné z nich nepoklesne pod stanovenou bariéru**, fond uzamkne výnos 8 %. V případě poklesu pod bariéru se zhodnocení sníží o 2 %. ESPA-ČS zajištěný fond 31 je určen pro investici na dobu pěti let a bude k prodeji v pobočkách České spořitelny od 3. září 2007 do 29. října 2007.

* Tato bariéra bude stanovena ze závěrečných cen akcií ze dne 2. listopadu 2007 a její nejvyšší hodnota může být 69,15 %.
** Tato bariéra bude stanovena ze závěrečných cen akcií ze dne 2. listopadu 2007 a její nejvyšší hodnota může být 69,7 %.