Nový termínovaný vklad Raiffeisenbank umožňuje předčasný výběr peněz zdarma

Raiffeisenbank na trh uvádí nový produkt, který v sobě kombinuje výhody termínovaného a spořicího účtu. Klient má jistotu neměnné úrokové sazby, navíc ale získává možnost kdykoli část vkladu vybrat bez jakéhokoli poplatku.

Raiffeisenbank nově nabízí termínovaný vklad eKonto Garant, který kombinuje jistotu úrokové sazby termínovaného vkladu s větší likviditou. „Klient může vybrat až 20% z uložené částky kdykoli bez jakékoli sankce. Má tak vždy k dispozici určitou částku na pokrytí nenadálých výdajů,“ uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Roman Přeučil.

Nový termínovaný vklad nabízí banka s garantovanou úrokovou sazbou na jeden či dva roky, maximální výše úrokové sazby činí 3,0% p.a. „Nový produkt vychází z testování našich klientů. Klienti v současné době chtějí investovat spíše na kratší dobu a chtějí přitom mít možnost část svých úspor vybrat bez jakýchkoli sankcí. Zároveň však chtějí získat zajímavou úrokovou sazbu,“ dodal Roman Přeučil.

Objem vkladů fyzických osob na termínovaných vkladech a spořicích účtech se v posledních měsících v Raiffeisenbank výrazně zvýšil, k výraznému nárůstu došlo především u spořicích účtů. Celkové vklady Raiffeisenbank v posledním roce vzrostly o 14 miliard korun na 112 miliard Kč.