Nový Strom v nabídce ČSOB Zajištěných fondů zhodnotí vložené peníze až o třetinu

Dneškem začíná zvýhodněné upisovací období zajištěného podílového fondu ČSOB Světový Strom 2, který banka uvedla na trh po loňském úspěchu Světového Stromu 1. Ten nashromáždil za své upisovací období celých 338 mil. Kč. Nový Strom má shodný postup pro výpočet výnosů, ale dobu trvání pouze 4 roky. Celkový výnos se přesto může vyšplhat až na 30,88 %. S minimálním výnosem 9,15 % za toto období se bezpochyby jedná o zajímavou a velmi bezpečnou investiční příležitost. Zvýhodněné upisovací období fondu potrvá do 30. listopadu 2004.

Do tři v současnosti nabízených ČSOB Zajištěných fondů v polovině jejich upisovacího období klienti investovali již 180 milionů korun. ČSOB Světový Click + 13, ČSOB Světový Click+ USD3 a ČSOB Světový Click+ EUR2 tak potvrdily, že na trhu je stále zájem i o tradiční koncepce zajištěných podílových fondů.

Výnos ČSOB Světového Stromu 2 je založen na vývoji hodnoty koše 20 vybraných akcií a vychází ze základního úročení 3,8 procenta pro první období. Koš obsahuje přední světové společnosti z různých oborů podnikání. Výnosová logika je pro investory přitažlivá, protože se zaklikává s koeficientem 1,5 pro další období, sdělil Jan BartaČSOB. Tímto činitelem se násobí výnos předchozího období v případě, že žádný z titulů v koši nepoklesne pod 85 % své výchozí hodnoty. Pokud se tak stane, stejným činitelem se předchozí výnos dělí.

Koš akcií ČSOB Světového Stromu 2 se skládá z těchto titulů:
SLOŽENÍ KOŠE AKCIÍ
TELEFONICA TIM ORACLE
PFIZER SUEZ EXXON MOBIL
UNILEVER ROYAL BANK OF SCOTLAND TEXAS INSTRUMENTS
FORTIS SANOFI – AVENTIS SONY
CIE DE ST GOBAIN ING TOYOTA
TOTAL BP NTT DOCOMO
BASF MICROSOFT

Fond je veden v českých korunách, přičemž investovat je možné částky od 10 tisíc korun výše. Za dobu splatnosti, která činí 4 roky a 1 měsíc, tak získá klient z této částky přinejmenším 10 915 korun. Při maximálním ročním výnosu 6,84 % si ale může přijít až na 13 088 Kč.

Struktura ČSOB Světového Stromu 2:

Graf ČSOB Světového Stromu 2

ČSOB Světový Strom 2 je součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fond spravovaný finanční skupinou ČSOB/KBC byl založen v Lucembursku a podléhá dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Činnost na území ČR je prováděna na základě tzv. evropského pasu. V současné době ČSOB nabízí na všech svých pobočkách 126 různých fondů spravovaných v rámci skupiny KBC, která patří mezi největší evropské správce investičních fondů. Obhospodařuje majetek v celkové výši 1500 miliard CZK.