NOVÝ PROGRAM FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ 100.000 + SPLÁTKY

Nový byt v Praze je možné pořídit již za 100.000,- Kč a měsíční splátky pod 6.000,- Kč.

Pořízení vlastního bytu v Praze zůstává zatím pro mnohé rodiny nesplněným snem. Přitom nejspíš netuší, že s vynaložením finančních prostředků srovnatelných s nájemným, které za platí za pronajatý starší byt, by mohli bydlet ve svém.

Společnost CENTRAL GROUP připravila ve spolupráci s Českou spořitelnou v rámci své nové nabídky pro své klienty program financování, který nazývá 100.000,– + SPLÁTKY. Název sám velmi přesně vystihuje podstatu celého modelu financování, říká Dušan Kunovský, generální ředitel společnosti. Klientovi podle jeho slov pro pořízení malometrážního bytu skutečně stačí pouze 100.000,– korun, které složí jako prvou splátku. Po nastěhování začíná splácet hypotéční úvěr, jehož měsíční splátka při dvacetiletém splátkovém kalendáři nedosahuje u malometrážních bytů mnohdy ani 6.000,– Kč. To je částka srovnatelná s běžnou úrovní tržního nájemného v Praze, doplňuje Kunovský.

Jak uvedl výkonný ředitel CENTRAL GROUP Aleš Novotný, je samozřejmé, že u větších bytů je částka akontace i měsíční splátky o něco vyšší. Je však třeba zdůraznit, že s naším partnerem, Českou spořitelnou, jsme sjednali opravdu výhodné podmínky hypotéčních úvěrů, dodává Novotný. Podmínky hypoték jsou navíc podle informací společnosti garantovány pro každého klienta v rámci Programu 100.000 + SPLÁTKY, bez ohledu na jeho příjmy a další ukazatele. Pro získání úvěru stačí relativně velmi malá částka investovaných vlastních zdrojů a tím je Program 100.000 + SPLÁTKY vhodný především pro mladé lidi, kteří dosud nedisponují většími úsporami. Navíc – i tu část vlastních zdrojů, která převyšuje 100.000,– Kč, je možno rozložit do více splátek. Program, který společnost CENTRAL GROUP nyní uvedla na trh, má tedy bezesporu šanci oslovit ty, kteří dosud ani nenapadlo, že by mohly „dosáhnout“ na vlastní nový byt, a doma se jim zatím hromadí účtenky za nájemné.

CENTRAL GROUP a.s., 2.6.2004