Nový program ČSOB nabízí bytovým družstvům až dvacetileté úvěry

ČSOB v reakci na současné akutní potřeby bytových družstev pro ně připravila „ČSOB Program pro bytová družstva“. Základem programu je nová úvěrová politika ČSOB, která zpřístupňuje ve větším rozsahu než dosud dlouhodobé úvěry (se splatností až 20 let) bytovým družstvům k financování oprav a rekonstrukcí družstevních domů. U úvěrů se splatností do 15 let se může sazba pohybovat od 5 do 7 % p. a. K zajištění je využívána úvěrovaná nemovitost, přičemž banka nepožaduje její tržní odhad a akceptuje i zástavní právo v druhém pořadí, tj. nemovitost může být již zastavena pro Českou konsolidační agenturu.

ČSOB Program pro bytová družstva je ucelenou nabídkou produktů a služeb určených právě pro bytové družstevnictví. Jeho součástí jsou kromě úvěrů také produkty zajišťující optimální zhodnocování dočasně volných finančních prostředků, platební služby, elektronické bankovnictví a především poradenství v oblasti řízení peněžních toků a tvorbě finančních záměrů. Nabídka je doplněna škálou produktů Skupiny ČSOB jako je leasing, hypoteční úvěry, pojištění nemovitostí a správa aktiv.

ČSOB dnes obsluhuje 2 400 klientů z oblasti bytového družstevnictví a lze ji proto jak z hlediska počtu účtů, tak objemu depozit označit za leadra trhu v tomto konkrétním segmentu.

Milan Tománek
výkonný ředitel