Nový produkt Aviva benefit je zaměřen na daňové zvýhodnění životního pojištění

Commercial Union, životní pojišťovna, a. s. rozšiřuje nabídku o další moderní produkt investičního životního pojištění – pojištění Aviva benefit – pojištění plně vyhovující a odpovídající ustanovení zákona o dani z příjmů. Jedná se o velmi jednoduché pojištění, které v sobě spojuje složku na dožití a na smrt a současně umožňuje každému pojištěnému maximálně využít daňových výhod.

Investiční životní pojištění Aviva benefit je určeno všem věkovým kategoriím, kterých se daňové úlevy mohou týkat. Do pojištění může vstoupit kdokoliv starší 18 let a mladší 60 let. Pokud má zájem daňových výhod využívat také v pozdějším věku, může v pojištění pokračovat libovolně dlouho.

Pojištění Aviva benefit si uchovává všechny atributy investičního životního pojištění – volitelnost programů investování, možnost průběžných jednorázových vkladům a volbu varianty pojistné ochrany. Pokud klient má zájem optimalizovat svoji daňovou povinnost, může k tomu využít také mimořádné pojistné, protože také o mimořádné pojistné lze snížit daňový základ. Pojistnou ochranu lze znásobit sjednáním úrazového připojištění.

Commercial Union, životní pojišťovna, a. s. působí v České republice od roku 1997 a specializuje se na investiční životní pojištění. Za I. čtvrtletí roku 2002 dosáhla předepsaného pojistného ve výši 78,75 mil. Kč, což představuje nárůst téměř 31 % oproti stejnému období roku 2001. Commercial Union, životní pojišťovna, a. s. je 100% dceřiná společnost CGNU plc. – největší britské a páté největší evropské pojišťovací skupiny. Skupina CGNU spravuje po celém světě majetek více než 25 milionů klientů v hodnotě vyšší než 209 miliard britských liber. Za rok 2001 vykázala skupina zisk před zdaněním ve výši 2,004 miliard britských liber.