NOVÝ PŘEDSEDA DOZORČÍ RADY V ERSTE BANK: Heinz Kessler vystřídal Herberta Schimetschka

Na dnešním zasedání dozorčí rady Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG byl novým předsedou dozorčí rady zvolen Heinz Kessler, který v dozorčí radě dosud zastával funkci vicepředsedy. Kessler v této funkci vystřídá Herberta Schimetschka, který své členství v dozorčí radě Erste Bank AG složil ke dni 31.8.2003 z důvodu své nové funkce prezidenta generální rady Rakouské národní banky (OeNB).

Nový prezident dozorčí rady Heinz Kessler je členem dozorčí rady Erste Bank od roku 1998 a jejím prvním vicepředsedou byl zvolen v květnu 2003. Heinz Kessler byl od roku 1982 generálním ředitelem Nettingsdorfer Papierfabrik, tuto funkci složil ke dni 31.8. 2003. Prvním vicepředsedou byl jmenován právník Klaus Braunegg (Braunegg, Hoffmann & Partner) a jako druhá vicepředsedkyně dozorčí rady byla jmenována právnička Theresa Jordis (Dorda Brugger & Jordis Rechtsanwälte GmbH).

Výbory dozorčí rady budou rovněž nově obsazeny. Dozorčí rada společnosti Erste Bank čítá v současné době 20 členů, 7 z nich jsou zástupci zaměstnanců.