Nový model obchodování akcií Volkswagen Group

(Praha 29.5.2008) Nový model obchodování akcií Volkswagen Group představuje pro investory užší cenové rozpětí a garanci dostatečného počtu akcií k nákupu nebo prodeji. Akcie Volkswagen Group, hlavního akcionáře Škoda Auto, Audi nebo Seat se obchodují v maximálním spreadu ve výši 35 Kč.

Akciový spread představuje rozdíl mezi cenou, za níž lze v jednom okamžiku akcie prodat nebo koupit. Díky pokynům dalších investorů očekáváme v nejbližších dnech jeho další snížení.

Jiří Vodička, ředitel pro strategii a marketing společnosti RM-SYSTÉM, k tomu uvádí: „Z pohledu velikosti spreadu a garance likvidity jsou akcie Volkswagen pro investory srovnatelné s akciemi Komerční banky nebo kutnohorského Philip Morris.“

„Akcie Volkswagen jsou zařazeny do elitního segmentu EasyClick, kde je velikost lotu ve výši 10 akcií. Obchodovat lze i standardně po jednotlivých kusech v rámci standardního aukčního obchodování,“ dodal Vodička.

Akcie Volkswagen Group se na akciovém trhu RM-SYSTÉM obchodují od konce února letošního roku. Od té doby posílily v průběhu tří měsíců o více než 20 %. Aktuálně se akcie Volkswagen obchodují na cenové hladině 4 540 Kč. Díky vypořádání v reálném čase se drobní investoři stávají spolumajiteli koncernu Volkswagen okamžitě po realizaci nákupu akcií.

RM-S připravil pro drobné investory také možnost získat volný přístup k informacím o hospodaření a dění okolo Volkswagen Group. Naleznou zde nejen kurzy akcií, ale i aktuální informace týkající se například snahy automobilky Porsche získat v koncernu Volkswagen majoritu nebo revize 48 let starého zákona o Volkswagenu, který má automobilku chránit před nepřátelským převzetím.

Kurzy akcií, výsledky hospodaření a zprávy o Volkswagen jsou volně dostupné na www.rmsystem.cz v sekci Informace/Emi­tenti: http://www.rmsystem.cz/…_emitdet.asp?…

Analýza akcie Volkswagen je také dostupná na www.akcie.czhttp://www.akcie.cz/…a-volkswagen