Martin Diviš se dnes ujal pozice generálního ředitele Kooperativy

Novým generálním ředitelem Kooperativy se s platností od dnešního dne stává Ing. Martin Diviš, MBA. V čele druhé největší pojišťovny českého trhu tak nastává vůbec první změna na nejvyšším výkonném postu – až do dnešního dne pojišťovnu od jejího vzniku v roce 1991 vedl Vladimír Mráz – jedna z klíčových osobností českého pojišťovnictví posledních dvou dekád.

Vladimíru Mrázovi patří obrovský dík za jeho práci – právě on se největší měrou zasloužil o to, že dnes je Kooperativa respektovanou a silnou finanční institucí, jejíž roční pojistné výrazně přesahuje jednu miliardu eur,“ zdůraznil nový generální ředitel Martin Diviš.

Kooperativa bude podle Diviše nadále firmou orientovanou na zákazníka – zejména na rychlost a kvalitu služeb. „Mám určitě na co navázat, protože Kooperativa je dobře vedenou, finančně zdravou a co do tržního podílu a obratu významnou firmou, a to i v evropském měřítku. Mým cílem je dále podnik rozvíjet v dnešních podmínkách tvrdé konkurence jako univerzální pojišťovnu, klást důraz na kvalitu a rychlost služeb, docílit solidního růstu pojistného ve všech klíčových druzích pojištění a pokusit se oslovit zejména mladší klienty,“ nastínil Diviš svoji strategii. „Není mým záměrem tlačit na to, aby Kooperativa byla nejlevnější na trhu, ale daleko spíše aby poskytovala kvalitní služby a byla inovátorem a myšlenkovým lídrem pojišťovacího trhu. S týmem, který zde pracuje a který považuji za nejlepší na českém trhu, máme určitě velkou šanci naše cíle splnit,“ doplnil Martin Diviš, který v Kooperativě působí již 12. rokem.

Ing. Martin Diviš, MBA

Vystudoval Západočeskou univerzitu, zaměření management a marketing, kde získal titul Bc., a dále Zemědělskou universitu v Praze (Ing.). V roce 2005 dokončil postgraduální studium MBA na Prague International Buisness School.

V roce 1995 začal pracovat v Kooperativě jako tiskový mluvčí. Od roku 1999 byl zodpovědný za reklamní strategii, sponzoring a PR. Od roku 2001 byl ředitelem Odboru marketingu a komunikace s odpovědností za všechny marketingové aktivity druhé největší pojišťovny v ČR.

V roce 2005 byl jmenován vrchním ředitelem a členem nejužšího vedení Kooperativy a poté členem představenstva firmy se zodpovědností za pojištění vozidel, marketing, vývoj produktů, spolupráci s asistenčními službami, strategickou spolupráci s Finanční skupinou ČS a likvidaci pojistných událostí. Dne1. listopadu 2006 se stal náměstkem generálního ředitele firmy.

Ing. Martin Diviš, MBA, je zároveň členem koncernového vedení Vienna Insurance Group a viceprezidentem České asociace pojišťoven. Mezi jeho koníčky patří zejména létání – ve volném čase pilotuje menší dopravní letadla a je plně kvalifikovaným obchodním pilotem.