Nový garantovaný vklad EUROTOP 30

Živnostenská banka začíná od 11. října nabízet novou emisi garantovaného termínovaného vkladu EUROTOP 30 s možností podílet se na růstu akcií 30ti významných evropských společností. Klient přitom nenese žádné riziko plynoucí z případného poklesu hodnoty akcií.

Nový termínovaný vklad EUROTOP 30 kombinuje výhody klasického termínovaného vkladu a zajištěných produktů vázaných na vývoj ceny podílového listu lucemburského fondu Top European Players ze skupiny fondů Pioneer. Fond Top European Players investuje do akcií významných evropských firem jako jsou British Petroleum, Vodafone, BNP Paribas, Barclays, BMW, GlaxoSmithKline, Nestlé, Porsche a další. Tento fond získal od agentury Standard & Poor´s hodnocení AA za kvalitní správu portfolia fondu.

Nový vklad EUROTOP 30 je postaven na dynamické investiční strategii a je určen především klientům, kteří očekávají od investice nadprůměrné zhodnocení vložených prostředků, řekl produktový manažer Karel Krasl.

EUROTOP 30 na rozdíl od jiných zajištěných produktů garantuje plnou návratnost všech investovaných prostředků, přičemž maximální výše výnosů není nijak omezena. Klient tak získává 100 procentní podíl na průměrném zhodnocení majetku lucemburského fondu Top European Players, neplatí ale žádné vstupní poplatky ani poplatky za správu a investované peníze jsou ze zákona pojištěny. Investovat je možné v české koruně, klient tak nepodstupuje žádné měnové riziko z kurzového rozdílu.

Minimální výše investovaného vkladu činí 10 tisíc Kč, horní hranice není nijak omezena. Klienti mohou do termínovaného vkladu EUROTOP 30 investovat prostředky do 14. prosince 2004, banka poskytuje za upisovací období zvýhodněný úrok ve výši 1,0 procent p.a. Celková doba splatnosti termínovaného vkladu je 4 roky, přičemž banka garantuje úrok 1,0 procent při splatnosti.

Živnostenská banka jako první banka v České republice uvedla na trh garantovaný termínovaný vklad letos na jaře, kdy klienti investovali do produktu z řady EUROTOP během 2 měsíců celkem 300 milionů korun.

Ivo Polišenský