Nový ESPA-ČS fond má 4% zajištěný výnos

Česká spořitelna zahájí 15. března 2004 na svých pobočkách prodej ESPA-ČS zajištěného fondu 1. Upisovací období bude trvat celkem 7 týdnů, až do 30. dubna 2004. Minimální investice je 5 000 Kč. První tři týdny upisovacího období, tj. od 15. března do 2. dubna 2004, bude Česká spořitelna prodávat fond bez poplatku. Správcem fondu je rakouská společnost ERSTE-Sparinvest KAG.

ESPA-ČS zajištěný fond 1 nabízí zajištěnou plnou návratnost původně investované částky a zajištěný 4% výnos po 4 letech. Navíc klient může získat celkem až 40% bonusové zhodnocení své investice v závislosti na vývoji evropských akciových trhů, uvedl Petr Zapletal, generální ředitel Investiční společnosti České spořitelny.

Podílové listy ESPA-ČS zajištěného fondu 1 je možno koupit jen v průběhu upisovacího období. V případě potřeby klient může své podílové listy odprodat i před koncem období trvání fondu za aktuální kurz.

Fond je vhodnou investicí především pro opatrnější klienty, kteří dávají přednost jistotě a chtějí si vyzkoušet investování na akciovém trhu. U tohoto zajištěného fondu mají šanci se podílet na růstu akcií předních evropských firem, které jsou zastoupeny v indexu DJ Eurostoxx 50. Jde například o společnosti Total, Siemens, Deutsche Bank, Philips, DaimlerChrysler a další. Klienti mají přitom jistotu, že jim bude zajištěný 4% výnos vyplacen i v případě, že by akciový trh po celou dobu klesal.

Klára Gajdušková
České spořitelny, a.s.