Novou ČSOB regionální pobočku pro korporátní klientelu v Praze bude řídit Jiří Drbohlav

Ředitelem nově otevřené ČSOB regionální pobočky pro korporátní klientelu v Praze byl jmenován Jiří Drbohlav. Banka rozšiřuje počet svých korporátních poboček v Praze na 4 a celkově i s pobočkami v dalších regionech na 10. Regionální pobočky pro korporátní klientelu zajišťují komplexní obsluhu velkých podniků s ročním obratem vyšším než 300 mil. Kč a zároveň také obsluhu dceřiných společností zahraničních firem.

ČSOB vždy poskytovala korporátním klientům bankovní obsluhu nejvyšších standardů a naším cílem je zůstat pro korporátní klienty nadále referenční a preferovanou bankou pro naplnění jejich potřeb a tuto pozici dále posilovat. Vytížení stávajících pražských poboček je již velmi vysoké, a tak v návaznosti na výborné výsledky korporátního segmentu v posledních letech a zřetelný potenciál obchodních příležitostí v pražském regionu vedení ČSOB odsouhlasilo posílení našeho obchodního zastoupení v Praze. Úkolem nové regionální pobočky bude proto zejména akvizice nových klientů, uvedl Ing. Petr Hutla, vrchní ředitel Korporátního a institucionálního bankovnictví ČSOB.

Ing. Jiří Drbohlav (34) má bohaté zkušenosti z bankovní sféry a bankovnictví pro firemní klienty. V letech 1992 až 1996 pracoval v pražské pobočce Commerzbank, kde měl na starosti korporátní zákazníky. V roce 1996 nastoupil do Hypo-Bank CZ jako ředitel firemních obchodů. V roce 1999 se stal ředitelem týmu firemních obchodů pro oblast Severních a Východních Čech již ve spojené HypoVereinsbank CZ. Po vzniku HVB Bank Czech Republic se stal v roce 2001 ředitelem odboru regionální firemní klientely – region Praha a odboru strategie, vývoje produktů a řízení firemního obchodu, v této pozici působil až do letošního roku. Po celou dobu svého působení v HVB Bank Czech Republic byl také členem její dozorčí rady.

Jiří Drbohlav vystudoval obor finance a úvěr na VŠE v Praze. V roce 1992 absolvoval studijní pobyt na Wirtschftuniver­sitaet ve Vídni. Ve volném čase se věnuje především své rodině. Rád také cestuje a zajímá se o literaturu.