Novinky na měsíc únor

T-Mobile nabízí jedinečné balíčky s novými telefony. Služba T-Mobile m-platba mění směr. Podíl na provozování služby Moje Info se uživatelům vyplatí. SMS na pevnou linku lze zaslat v národním formátu. Dobíjení kreditu snadno a odkudkoliv se službou GSM Banking u Živnostenské banky. T-Mobile MDA II sklízí ceny.

Speciální nabídka telefonů a balíčků

Zákazníci T-Mobile si nyní mohou užít výhodného volání s novými telefony. Od dnešního dne totiž mají možnost vybrat si ze speciální nabídky balíčků, jejichž součástí je vedle jednoho z telefonů také tarifní zvýhodnění HIT. Balíček s modelem Siemens A55 a tarifním zvýhodněním HIT vyjde zákazníka na 1999 Kč. Druhou možností je balíček s telefonem Sony Ericsson T630 s vestavěným fotoaparátem a uvedeným exkluzivně pro zákazníky T-Mobile, jejž lze pořídit za 7599 Kč. Sony Ericsson T230, podporující stejně jako T630 formát MMS, GPRS a Javu vyjde v balíčku na 3499 Kč. Tipem měsíce pro twistové zákazníky je například sada s tímto telefonem za 4999 Kč. (Všechny ceny jsou uvedeny včetně DPH. V ceně balíčku je zahrnuta aktivace tarifu.)

T-Mobile upravuje postup v oblasti mobilních plateb

Společnost T-Mobile se rozhodla změnit priority v oblasti mobilních plateb. Protože se v posledních měsících velmi dobře osvědčila služba, umožňující zákazníkům platit prostřednictvím mobilního telefonu za zboží a služby nabízené obchodníky na internetu a WAPu, T-Mobile bude nadále přednostně rozvíjet tuto oblast m-plateb. Naopak možnost hradit mobilním telefonem nákup nápojů v automatech Coca-Coly a některých služeb u čerpacích stanic Aral zákazníci T-Mobile příliš nevyužívají. Proto bylo poskytování těchto služeb s platností od 1. 2. 2004 ukončeno. V současné době je možno využít m-platbu již u osmi internetových obchodníků a pro zvýšení komfortu již není nutné službu před prvním použitím aktivovat.

Založení kanálu Moje Info až do května za nižší cenu

Vlastní informační kanál pomůže firmě v interní komunikaci i v propagaci směrem k zákazníkům. Aktivace kanálu Moje Info s odměnou za poskytování obsahu je nyní navíc výhodnější. Pokud zákazník zvolí možnost, kdy za zprávy odesílané z kanálu Moje Info platí jejich příjemci, je možné využít nabídky odměny za poskytování obsahu a získat tak podíl z ceny za každou SMS zprávu. Nyní se mění podmínky, za kterých lze založit kanál Moje Info s odměnou za poskytování obsahu. Standardní roční paušál 12000 Kč za provoz takového kanálu (s měsíčním vyplácením odměn za poskytování obsahu v libovolné výši) se mění na 2000 Kč (s vyplácením odměny v případě, kdy v daném měsíci dosáhne výše alespoň 100 Kč). Tato nabídka platí v období od 1. 2. 2004 do 1. 5. 2004.

SMS na pevnou linku ještě jednodušší

Donedávna doména mobilních telefonů – SMS zprávy – lze s T-Mobile od prosince zasílat na pevnou linku bez nutnosti zadávat klíčová slova nebo používat speciální přístupová čísla. Od února funguje služba se všemi formáty čísla, tj. není nutné zadávat číslo s mezinárodní předvolbou. Stačí SMS napsat a odeslat ji na dané číslo v národním formátu, například ve tvaru 221 xxx xxx (nadále platí i možnost s předvolbou 00420 nebo 0420). Pevný telefon buď zprávu přijme jako text, nebo je zpráva uživateli doručena v hlasové podobě.

Dobíjení Twist karty prostřednictvím GSM Banking

Zákazníci, kteří mají účet u Živnostenské banky, si mohou nově dobíjet kredit na Twist kartě prostřednictvím služby GSM Banking. 24 hodin denně, doma i na cestách, a to i v zahraničí, si lze jenom za pomoci mobilního telefonu převést částku v rozmezí 200 až 9999 Kč. Pro využívání služby není potřeba podepisovat žádnou další smlouvu. Dobíjet přes GSM Banking mohou již delší dobu také majitelé účtu u GE Capital Bank.

Ocenění pro T-Mobile MDA II

Nástupce „jedničky“ kombinující kapesní počítač a telefon – T-Mobile MDA II – v nedávné době sklidil hned několik cen. Po získání mezinárodní ceny Europe Pocket PC Award 2003 byl odborným časopisem Softwarové noviny vyhlášen jako Produkt roku 2003. Tento úspěch je o to cennější, že T-Mobile byl oceněn jako jediný z mobilních operátorů i výrobců telefonů. V prosincovém vydání PC Magazine pak MDA II získal ocenění Editors’ Choice.

MDA II umožňuje uživatelům vykonávat veškeré standardní operace jako na kancelářském PC. Obsahuje jak kancelářské nástroje (např. Word, Excel), tak i nástroje pro on-line komunikaci po internetu (webový prohlížeč, e-mailový klient) a také nástroje pro zábavu (hry, nahrávání videa apod.). Vše samozřejmě v českém jazyce (lze přepnout do angličtiny); další aplikace je možné jednoduše doinstalovat.