Noví partneři ve společnosti KPMG Česká republika

Společnost KPMG Česká republika posiluje svůj tým o nové partnery. Novými partnery se stali - v oddělení Daňového poradenství Jana Bartyzalová, v oddělení Auditu Petr Sikora a v oddělení Řízení rizik a poradenské služby David Scott. Zároveň do oddělení Daňového poradenství nastoupila partner Eva Doyle.

Novým partnerem v oddělení Daňového poradenství společnosti KPMG Česká republika se stala Jana Bartyzalová. Specializuje se především na problematiku daně z příjmu fyzických osob, zdanění manažerů s mezinárodní působností a také na zdanění příjmů právnických osob v oblasti stálých provozoven a poboček.

Jana Bartyzalová patří mezi zakládající zaměstnance společnosti KPMG Česká republika. V roce 1994 se v oddělení Daňového poradenství stala manažerkou a poté v roce 1997 senior manažerkou.Jana Bartyzalová vystudovala Vysokou školu ekonomickou v roce 1987. Mluví plynně anglicky a německy a je certifikovanou daňovou poradkyní pro Českou republiku. Má ráda cestování a horolezectví, snowboarding, tenis, golf a jógu.

Petr Sikora se stal novým partnerem v oddělení Auditu společnosti KPMG Česká republika. Ve své dosavadní praxi se zabýval poskytování auditorských služeb pro společnosti z oblasti stavebnictví, energetiky a obchodu jako například Skanska CZ nebo K&K Capital Group.

Petr Sikora nastoupil do společnosti KPMG Česká republika v roce 1995, v roce 2000 se stal managerem a o tři roky později povýšil na pozici senior managera. V letech 2000 – 2001 dohlížel na oddělení auditu společnosti KPMG Česká republika v Českých Budějovicích.

Petr Sikora získal bakalářskou hodnost na Vysoké škole dopravy a spojů v Žilině v roce 1993 a o dva roky později obdržel magisterský titul na ČVUT v Praze. Je certifikovaným daňovým poradcem a auditorem a mluví plynně anglicky a německy. Mezi své největší koníčky počítá dceru Lenku. Kromě toho také rád cestuje, pěstuje pěší turistiku, hraje šachy a má rád dobré víno.

David Scott se stal partnerem v oddělní Řízení rizik a poradenské služby společnosti KPMG Česká republika. Specializuje se především na obchodní procesy, interní kontrolní mechanismy, sdílené služby, IT risk management, projektový management a zákon Sarbanes-Oxley.

David Scott pracuje ve společnosti KPMG Česká republika od listopadu 2004 a zabývá se poskytováním poradenských služeb v oblasti IT pro společnosti s místní, regionální i nadnárodní působností.

David Scott zahájil svoji kariéru v KPMG LLP (UK) v Londýně v roce 1997 a první roky strávil poskytováním auditních a poradenských služeb pro místní klienty. V roce 2001 působil v oddělení Transakčních služeb a zabýval se IT aspekty fúzí, akvizic a integracemi. Po celý rok 2003 pracoval na globální implementaci systému SAP ve Švýcarsku, Malajsii a Chile.

David Scott získal v roce 1991 titul bakaláře v oboru účetnictví a od roku 1994 je členem Institutu certifikovaných účetních Skotska. V roce 1999 vystudoval obor Business Systems Analysis and Design a o rok později získal certifikát CISA (Certified Information Systems Auditor). Kromě své práce David Scott rád tráví svůj čas cestováním, navštěvuje divadelní představení a relaxuje při dobré hudbě.

Partner Eva Doyle se stala novou posilou oddělení Daňového poradenství společnosti KPMG Česká republika. Nahradila Euana Tawseho, který po deseti letech strávených ve společnosti KPMG Česká republika a 26 letech v členských společnostech KPMG odchází do důchodu.

Eva Doyle bude zodpovědná především za problematiku fúzí a akvizic a mezinárodního zdanění se zvláštním zaměřením na oblast nemovitostí. Eva Doyle stojí zároveň v čele Daňového oddělení pro oblast fúzí a akvizic v KPMG ve střední a východní Evropě.

Eva Doyle působí ve střední Evropě od roku 1993, z toho deset let v Polsku. Má za sebou bohatou zkušenost v oblasti due diligence, strukturování transakcí a problematiky mezinárodního zdanění. Podílela se na řadě projektů týkajících se akvizic, dělení a vnitřních reorganizací souvisejících s polskými daňovými aspekty a jejich souvislostmi s mezinárodními regulatorními pravidly. Eva Doyle zahájila svoji kariéru v KPMG v Polsku v roce 1996 jako manažerka v oddělení Daňového poradenství. V roce 2000 se stala partnerem.

Eva Doyle vystudovala práva na Dublin University. Je certifikovanou účetní poradkyní a členkou Institutu certifikovaných účetních pro Anglii a Wales. Ve svém volném čase se nejraději věnuje cestování, čtení, lyžování a potápění.