Noví manažeři s titulem MBA

Studium MBA získalo již v ČR své místo. V naší republice existuje řada škol, které poskytují vzdělání zakončené právě tímto titulem. Avšak kromě titulu, kterým se mohou manažeři honosit, záleží také na znalostech a schopnostech, kterými vládnou.

Praxe ukazuje, že mezi jednotlivými školami a tím i absolventy existují podstatné rozdíly. Všechny školy obecně vybaví své studenty znalostmi metodiky řízení a teoretickými základy pro výkon řídících funkcí. Pomineme-li programy MBA, které jsou určeny absolventům bakalářského stupně bez praxe jako běžné vysokoškolské studium, zjistíme, že nejvíce jsou ceněny školy, jejichž výuka manažerů je úzce spojena s praxí.

Především vlastní zkušenosti z řízení slouží manažerům – studentům MBA na jedné z brněnských soukromých škol, jako odrazový můstek, na kterém mohou stavět při získávání nových zkušeností. Během studia utřídí a prohloubí své dosavadní znalosti a pod vedením zkušených lektorů zpracují vlastní firemní problematiku z pohledu strategického řízení. Dá se říci, že jejich firma slouží jako praktická laboratoř, na které si vyzkoušejí stanovení strategických cílů, jejich distribuci do všech oddělení celé společnosti a v neposlední řadě také nelehkou realizaci těchto cílů.

Především tuto provázanost z praxí a zaměření na strategické řízení již dlouhodobě oceňují studenti a absolventi programu MBA na B.I.B.S. v Brně. Právě na této soukromé vysoké škole absolvovalo v lednu 2006 na 130 manažerů, nových nositelů titulu MBA.

Nově získané znalosti a s tím spojený titul MBA umožní kariérní růst nejen samotným absolventům, ale bude také přínosem pro jejich firmy a celou společnost.