Noví členové dozorčí rady ČSOB Pojišťovny

Valná hromada ČSOB Pojišťovny na svém mimořádném zasedání dne 14. března 2005 zvolila Waltera Bogaertse a Johana Daemena do dozorčí rady společnosti. Bogaerts i Daemen jsou top manažery belgického holdingu KBC Bank & Insurance, většinového akcionáře ČSOB Pojišťovny.

Valná hromada tak rozšířila počet členů dozorčí rady ze stávajících tří na šest s tím, že další místo bude obsazeno zástupcem zaměstnanců. Složení dozorčí rady ČSOB Pojišťovny k 14. 3. 2005:
Christian Defrancq, výkonný ředitel pojišťovny KBC Insurance – předseda dozorčí rady,
Lada Cozlová (právník-expert ČSOB Pojišťovny) – zástupce zaměstnanců,
Michal Štefek (výkonný ředitel útvaru Plánování a controlling ČSOB),
Walter Bogaerts (výkonný ředitel pojišťovny KBC Insurance),
Johan Daemen (výkonný ředitel holdingu KBC Bank & Insurance),
1 volné místo – bude obsazeno zástupcem zaměstnanců.

Walter Bogaerts – 46 let, v pojišťovnictví pracuje od roku 1979. V současnosti působí v Brusselu na direktorátu KBC pro střední Evropu jako hlavní koordinátor pro dceřiné společnosti v rámci KBC holdingu. Českou republiku zná již z minulých let, kdy zde participoval na úspěšném průběhu fúze IPB Pojišťovny a ČSOB Pojišťovny v letech 2001 a 2002. Je ženatý, má 3 děti. Mezi jeho záliby patří především sport (fotbal, squash, zimní sporty), rád vaří a chodí do kina.

Johan Daemen – 48 let, v pojišťovnictví působí od roku 1982. Je odborníkem na životní pojištění, proto i v současnosti řídí v rámci KBC Insurance úsek životního pojištění. Je ženatý, má 3 děti.