Novera komplet office: zcela nové telekomunikační řešení pro menší a střední firmy

Praha, 5. října 2006 – Volání za méně než 0,80 Kč/min, neomezený internet o rychlosti až 4 Mb/s, dynamický paušál dle objemu provozu a jen jedna faktura od jediného operátora – to je nová služba Novera komplet office celonárodního telekomunikačního operátora GTS Novera.

Jeden účet

Služba kombinuje standardní telefonní služby s vysokorychlostním připojením k internetu a je určena pro živnostníky a malé a střední firmy. Je založena na zpřístupnění místní telefonní smyčky neboli místního metalického vedení (LLU) dominantního operátora, které si GTS Novera pronajala a upravila zcela pro potřeby svých zákazníků. Těm tak odpadá nutnost při platbě za odebírané telekomunikační služby hradit paušál za pronájem telekomunikační linky dominantnímu operátorovi, se kterým mohou zcela zrušit svůj smluvní vztah. Za využívaní hlasové a internetové služby Novera komplet office tak platí pouze jeden účet jednomu operátorovi.

Přenesení čísel

Při přechodu od dominantního operátora ke společnosti GTS Novera zákazníci navíc nepřichází o svá telefonní čísla. Ta jim jsou do sítě GTS Novera přenesena. S přechodem tedy nejsou spojeny žádné administrativní náklady nutné na změnu telefonních čísel.

Digitální kvalita volání a řada doplňkových funkcí

Vysoká kvalita telefonního spojení je zaručena díky digitální lince. Služba je vhodná pro připojení digitálních i analogových pobočkových ústředen nebo samostatných telefonních přístrojů včetně faxů a modemů. Součástí služby je řada doplňkových funkcí. Mezi ty patří možnost uspořádání telefonních konferencí, přesměrování hovorů, identifikace volajícího, omezení odchozích volání nebo informace o ceně a on-line přehled statistik o aktuálním telefonním provozu.

Opravdu rychlý a neomezený internet

Internetové připojení je nabízeno ve třech variantách. Zákazníci mohou volit mezi rychlostmi 1024/256 kbit/s, 2048/384 kbit/s nebo 4096/512 kbit/s. Na žádnou variantu není uplatňován systém zpomalení rychlosti připojení v závislosti na množství stažených dat (tzv. Fair User Policy). Žádná z variant také není omezena jakýmkoli měsíčním limitem na stažená data a agregace je ve velmi výhodném poměru 1:8. Standardní součástí služby je pevná IP adresa zdarma, e-mailové schránky či webhosting.

Paušál od 95 Kč měsíčně, minuta hovoru za méně než 0,80 Kč

Čím více zákazník provolá, tím menší paušál bude hradit. Služba Novera komplet office je totiž nastavena tak, že zákazníci automaticky získávají s rostoucím objemem telefonního a internetového provozu slevu. Ta závisí na skutečném objemu provozu v daném měsíci a je uplatňována již při objemu nad 1 000 Kč. Při aplikaci největší slevy zaplatí zákazník paušál ve výši pouhých 95 Kč měsíčně za celé telefonní a internetové řešení. Také na ceny hovorů se uplatňuje sleva podle celkového objemu provozu. Typický zákazník tak telefonuje do pevných sítí za 0,76 Kč/min, do mobilních sítí pak za 3,50 Kč za minutu. Systém výrazných množstevních slev však umožňuje dosáhnout ještě nižších sazeb hovorného.

Akční nabídka: vše za 1 Kč

Zákazníci, kteří si objednají službu Novera komplet office do konce roku 2006 a uzavřou smlouvu s minimální dobou užívání 18 měsíců, zaplatí za aktivaci služby pouhou 1 Kč. Také potřebná koncová zařízení a jejich odborná instalace servisním technikem stojí po 1 Kč, stejně jako přenesení stávajících telefonních čísel zákazníka ze sítě předchozího operátora do sítě společnosti GTS Novera.

Pokrytí

Služba Novera komplet office je v současné době přístupná zákazníkům v Plzni, Českých Budějovicích, Pardubicích, Hradci Králové, Liberci, Brně a Ostravě. Během října bude spuštěna také v Praze. GTS Novera plánuje pokrýt dalších deset měst v průběhu prvního čtvrtletí 2007.