Nové složení výkonné rady ING ČR & SR

Výkonná rada ING v ČR a SR, jejímž předsedou a generálním ředitelem je Dick J. Okhuijsen, působí od začátku dubna 2004 v novém složení.

Členy nové čtyřčlenné výkonné rady jsou Paul Matoušek, generální ředitel pro retail, Renata Mrázová, výkonná finanční ředitelka a Rolf Jan Zweep, který bude od 13. dubna 2004 zároveň působit jako generální ředitel wholesalu v České republice.

Paul Matoušek, doposud působící na pozici člena výkonné rady a výkonného ředitele pro Operations a IT, se stane výkonným ředitelem retailu. Jeho oblast odpovědnosti se tak při současných retailových a wholesalových aktivitách Operations a IT, rozšiřuje o retailovou distribuční síť. Paul má více než 19leté zkušenosti v oblasti finančních služeb, a to z hlediska front i back office, které získal v třech rozličných zemích světa. Před příchodem do ING ČR, kde působí od roku 2001 působil v korejském Soulu a v kanadském Torontu.

Renata Mrázová bude i nadále zastávat pozici výkonné finanční ředitelky a v rámci jejích rozšířených kompetencí řídit úsek pojistné matematiky a technickou divizi. Renata působí v ING od roku 2000 a od roku 2001 je členkou výkonné rady ING ČR & SR.

Rolf Jan Zweep jako člen výkonné rady ING ČR & SR zároveň převezme pozici výkonného ředitele wholesalu v České republice. Rolf Jan doposud má bohaté manažerské zkušenosti z bankovního sektoru v Nizozemí, kde bylo jeho poslední pozicí Head of mid-market distribution (ředitel pro středně velké podniky) ING Bank N.V.

Předseda výkonné rady a generální ředitel ING ČR & SR Dick J. Okhuijsen přebírá řízení produktových linií a právního úseku.

Tomáš Nidetzký odchází ze své pozice ve výkonné radě a bude nadále působit mimo ING.

Výkonná rada mezinárodní finanční skupiny ING ČR & SR řídí od listopadu 2001 všechny entity působící na území České republiky a Slovenské republiky, např. ING BANK N.V., organizační složku, ING Penzijní fond, ING Nationale-Nederlanden životní pojišťovnu, ING Životnú poisťovňu, ING doplnkovú dôchodkovú poisťovňu a ING BANK N.V. pobočku zahraničnej banky v Bratislavě.