Nové produkty KB pro lékaře a zdravotníky

Komerční banka, a. s., je partnerem České lékařské komory a rozvíjí vztah také s Českou stomatologickou komorou a s Asociací praktických lékařů. V loňském roce KB zvítězila v tendru na spravování účtů Všeobecné zdravotní pojišťovny. Na základě spolupráce s již zmíněnými subjekty uvedla Komerční banka na trh nové produkty určené právě klientům z oboru zdravotnictví. Tyto produkty vycházejí z výsledků průzkumu, jenž KB mezi pracovníky uvedené profesní skupiny uskutečnila. Z průzkumu vyplynulo, že zdravotnické subjekty vyžadují takové bankovní produkty, které jim nabídnou možnost zhodnocení financí, obsluhu účtu prostřednictvím nejmodernějších distribučních kanálů a kvalitní pojišťovací služby. Na základě těchto faktů vytvořila Komerční banka dva balíčky finančních produktů a služeb: Optimum Medicum a Premium Medicum.

Optimum Medicum je produkt určený především fyzickým osobám – podnikatelům v oboru zdravotnictví. Jeho pevnou součástí je běžný účet, vybraná služba přímého bankovnictví a služební platební karta VISA Electron. Kromě toho může klient využít i dalších doplňkových produktů. Jedná se především o možnost poskytnutí povoleného debetu, který umožňuje řešit přechodný nedostatek peněz na klientově účtu až na dobu 180 dní. Dále lze k pevné nabídce zažádat o založení termínovaného účtu, a to jak v korunách, tak v cizí měně, a Sporoúčtu KB. Nadstandardní součástí balíčku je i nabídka podílových fondů, pojištění či penzijního připojištění.

Premium Medicum je produkt určený především pro právnické subjekty. Základní součástí je i u tohoto balíčku běžný účet, služební platební karta (Prestige Card) a vybraná služba přímého bankovnictví. Dále lze základní nabídku rozšířit o Depozitní směnku, správu aktiv prostřednictvím finančního poradce, podílové fondy, pojištění a penzijní připojištění. V rámci balíčku nabízí KB i možnost získání úvěru nebo povolení inkasa. Jako majitel firmy může klient získat i osobní běžný účet – Expreskonto KB, jehož vedení mu bude na jeden rok poskytováno zdarma. Pro zaměstnance pak může majitel firmy u KB zřídit konto Ideal, jehož součástí je běžný účet, platební karta, povolený debet a spořící účet.