Nové představenstvo AGROFERT HOLDING, a. s.

AGROFERT HOLDING, a. s., jedna z největších průmyslových skupin v ČR, mění systém svého řízení. Bylo ustanoveno nové, sedmičlenné představenstvo společnosti. Cílem této změny je lepší rozložení odpovědnosti za jednotlivé oblasti podnikání Agrofertu mezi členy představenstva. Hlavními oblastmi působení holdingu v České republice patří chemický průmysl, zemědělství, masná výroba, mlýny a pekárny.

Kromě činnosti jednotlivých holdingových divizí odpovídají členové nového představenstva také za chod společností, které v jednotlivých divizích působí. Navíc si rozdělili i odpovědnost za činnost 12 pracovních skupin a komisí, mezi které patří obchod, afilace, energetika, lidské zdroje, finance, doprava a další.

V současnosti tedy pracuje představenstvo AGROFERT HOLDING, a. s., v následujícím složení:

• Ing.Petr Cingr – místopředseda (Kostelecké uzeniny, Maso Planá a společnosti masné výroby ve Slovenské republice)
  • Ing.Roman Karlubík – místopředseda (Precheza, AGROFERT HOLDING/ OZ Precolor a zahraniční afilace a obchodní zastoupení)
  • Ing.Zbyněk Průša – místopředseda (Deza a skupina Duslo)
  • Ing.Jaroslav Faltýnek – člen (zemědělství, společnosti ZZN a ACHP)
  • Ing.Jiří Haspeklo – člen (zemědělský obchod)
  • Ing.Jaroslav Kurčík – člen (mlýny a pekárny)