Nové předsednictvo elektronického obchodu

Praha, 17. října 2005 – Asociace pro elektronickou komerci (APEK), nejvýznamnější autorita v elektronickém obchodu v České republice, získalo do svého předsednictva významnou posilu.

Nové předsednictvo bylo zvoleno ve složení Josef Suchánek (InternetShops, a.s.), Ondřej Fryc (Internet Mall, a.s.) a Petr Šebek (K. D. Marketing, a.s.). Zatímco Ondřej Fryc a Petr Šebek jsou již „ostřílenými bardy“ v internetovém podnikání, Josef Suchánek, nový předseda asociace, vstoupil do oblasti e-commerce jako nováček v srpnu tohoto roku, kdy se stal generálním ředitelem společnosti InternetShops.

Budoucnost asociace vidím v popularizaci internetového nakupování a hlavně v dalším zvyšováním počtu lidí, kteří nemají obavy z nakupování na internetu, říká Josef Suchánek a dodává: Za důležité považuji zviditelnění asociace i vůči státním organizacím a orgánům.

Ing. Josef Suchánek pracoval osm let v retailové společnosti Makro ČR, kde řídil a zakládal nové prodejny a později působil v centrále společnosti jako projektový manažer a regionální manažer pro Čechy. Působil také jako člen předsednictva Svazu obchodu a cestovního ruchu.

Ing. Ondřej Fryc je ředitelem největšího internetového obchodu Internet Mall, která se specializuje na prodej bílého zboží na Internetu. Jako člen předsednictva APEK působí již 2 roky.

Ing. Petr Šebek působí jako obchodní ředitel společnosti K. D. Marketing, která je provozovatelem internetového obchodu Obchodni-dům.cz. Členem předsednictva APEKu je již 2 roky.