Nizozemský investor CTP koupil hranickou továrnu

HRANICE (22. února 2007) - Společnost CTP se stala novým majitelem hranické továrny na výrobu televizních obrazovek Multidisplay, s. r. o., (někdejší LG.Philips Displays Czech Republic, s. r. o.). Prioritním cílem nového majitele je pokračovat ve výrobě vakuových televizních obrazovek a zachovat stávající počet zaměstnanců.

„Úspěšný prodej podniku je završením restrukturali­začního procesu, jehož cílem bylo umožnit vyrovnání s věřiteli a zachránit vytvořená pracovní místa v Hranicích. To se v plné míře podařilo. Náročný projekt jsme zvládli za chodu společnosti a bez cizí finanční pomoci. Stali jsme se jedinou výrobní společností holdingu LGPD, která pokračovala v produkci, udržela pracovní místa a sociální výhody pro zaměstnance. Jsme velmi rádi, že jsme získali silného investora, kterému předáváme plně funkční areál, připravený k dalšímu rozvoji,“ sdělil generální ředitel Multidisplay Hranice Phil Styles.

„Projekt restrukturalizace byl velmi náročný, zejména svým rozsahem. Před rokem ve firmě stála výroba, v květnu jsme zahájili kroky vedoucí k projektu vyrovnání s věřiteli a nyní předáváme areál novému vlastníkovi. Proces jsme zvládli velmi rychle díky tomu, že jsme měli k dispozici tým špičkových odborníků,“ sdělil Petr Smutný, ředitel divize restrukturalizace společnosti Pricewaterhou­seCoopers, která byla poradcem hranického projektu.

CTP počítá s výraznými investicemi do získaných prostor. „Plánujeme výstavbu nových hal, které zdvojnásobí současnou výrobní a obchodní plochu. Celkem by měl hranický areál po svém rozšíření zaměstnávat až 3000 lidí. Bude vytvořen velký průmyslový park, kde počítáme s příchodem investorů zejména z oblasti elektronického průmyslu,“ řekl generální ředitel CTP Invest Remon Vos.

CTP je mezinárodní investor. V českém Humpolci působí od roku 1995 jeho dceřiná firma CTP Invest, která se zabývá investicemi do obchodních a průmyslových prostor. CTP Invest je majitelem a provozovatelem sítě CTPark Network, která je integrovaným systémem více než 20 průmyslových parků strategicky rozmístěných na území celé České republiky. CTP Invest je předním developerem, mezi jehož nejnovější regionální projekty patří kancelářské areály Spielberk Office Centre v Brně či Axis Office Park v Praze a v Modřicích. Jeho celkové investice v České republice přesáhly částku jedné miliardy korun. „Na Moravě jsme úspěšně realizovali různé průmyslové projekty, včetně CTParku Modřice, CTParku Brno a CTParku Ostrava. Víme, že je zde kvalifikovaná pracovní síla a dostupná infrastruktura. To je i důvodem, proč jsme se rozhodli koupit továrnu v Hranicích a udělat z areálu velké technologické centrum,” sdělil Vos. Skupina CTP do akvizice areálu v Hranicích investovala přibližně 40 milionů eur. Další finanční prostředky plánuje vložit do výstavby nových budov, které nabídne novým investorům. Celková plocha areálu v Hranicích překračuje 440 m2.

Společnost Multidisplay v loňském roce vyrobila přes dva miliony televizních obrazovek. Továrna zaměstnává 1200 lidí. Hranický areál koupila CTP Invest od konkurzního správce zkrachovalé mateřské společnosti LG.Philips Displays se sídlem v Nizozemí.