Nepotřebné autolékárničky od zaměstnanců Skupiny KB pomohou obyvatelům keňského střediska Itibo

[Tisková zpráva] Sběr použitých autolékárniček mezi zaměstnanci Skupiny KB se stal jedním z historicky nejúspěšnějších projektů organizovaných s cílem zapojit zaměstnance do projektů společenské odpovědnosti. V průběhu 1. čtvrtletí letošního roku odevzdali zaměstnanci do sbírky více než 550 kusů autolékárniček, jejichž využitelný obsah pomůže klientům humanitárního zdravotnického střediska Itibo v Keni.

Nepotřebné autolékárničky sbírali zaměstnanci Skupiny KB v rámci projektu organizovaného humanitární organizací Adra. Do nemocnice v Keni putují z vysloužilých lékárniček především chirurgické rukavice, obinadla, gázové čtverce, náplasti a trojcípé šátky.

„Využití obsahu autolékárniček k prospěšným účelům je skvělý nápad. Zdravotnický materiál, který by jinak skončil nejspíš na smetišti, pomůže v Africe při ošetřování nemocných a zraněných. Pomoci a osobního nasazení zaměstnanců Skupiny KB si proto velmi vážím,“ uvedl Henri Bonnet, generální ředitel Komerční banky.

Zdravotní středisko s porodnicí v Itibo je jediným zdravotnickým zařízením v keňské oblasti Nyamira. Zajišťuje zdravotní péči pro přibližně 200 tisíc lidí, kteří sem přicházejí i z velmi vzdálených míst. Díky podpoře z České republiky prochází areál zásadní rekonstrukcí. V zařízení působí již několik let čeští lékaři a zdravotnický personál a na stážích se již poněkolikáté vyměnili medici z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.