Největší zvýšení kapitálu společnosti Sparkassen Immobilien AG bylo úspěšně umístěno

Šíření do nebo na území USA, Kanady, Japonska nebo Austrálie není povoleno.

Na burze kotovaná realitní společnost Sparkassen Immobilien AG úspěšně dokončila svoji doposud největší transakci na kapitálovém trhu. I přes obtížnou situaci na kapitálových trzích se podařilo umístit 18 000 000 kusů nových akcií u stávajících akcionářů, mezinárodních institucionálních a soukromých investorů.

Upisovací a nabídková cena byla dle metody bookbuilding stanovena ve výši 8,55 EUR za akcii. Poprvé byly akcie v rámci veřejné nabídky nabízeny i retailovým investorům v České republice a Německu, dvou stěžejních investičních trzích společnosti Sparkassen Immobilien AG. Pro společnost Sparkassen Immobilien AG důležitá skupina soukromých investorů byla uspokojena v plné výši.

„V náročném prostředí kapitálových trhů jsme dosáhli relativně silného zájmu a budeme i nadále pokračovat s využíváním výhod na německých a středoevropských nemovitostních trzích “, komentoval výsledek Holger Schmidtmayr z představenstva společnosti. „Především rakouští soukromí investoři svým velkým zájmem dokázali, že trh s nemovitostními akciemi zaměřenými na bezpečné a dlouhodobé investování, jako jsou akcie s IMMO, má i nadále velký potenciál“, doplnil dále pan Holger Schmidtmayr.

Nové akcie budou obchodovány na Vídeňské burze pravděpodobně od 29. června 2006. Den vypořádání je plánován na 29. června 2006.

Prostředky ze zvýšení kapitálu – hrubý výnos emise ve výši přibližně 154 mil. EUR (bez transakčních nákladů) – budou použity pro další akvizice a rozvoje projektů v Německu, střední a východní Evropě a v Rakousku, přičemž příslušné projekty již byly z velké části předběžně vybrány. „Chceme i v budoucnu stále a dlouhodobě růst a do roku 2010 ztrojnásobit náš nemovitý majetek“ říká Ernst Vejdovszky, člen představenstva společnosti Sparkassen Immobilien AG.

Tržní kapitalizace společnosti Sparkassen Immobilien AG naroste po zvýšení kapitálu z přibližně428 mil. EUR na 582 mil. EUR. Základní kapitál společnosti Sparkassen Immobilien AG se tím zvýší z přibližně 182 mil. EUR na 247 mil. EUR. Nárok na dividendy bude u nových akcií existovat od obchodního roku 2006. Nicméně dle své dividendové politiky, společnost nevyplácí dividendy svým akcionářům. Skupina Erste Bank má ve společnosti Sparkassen Immobilien AG podíl ve výši 20 %. Zároveň souhlasila s Lock Up obdobím (tj. obdobím, po které nebude prodávat akcie, jež jsou předmětem nabídky) v délce 180 dnů.