Hlavní navigace

Nejnáročnějšího běžeckého závodu na světě se účastní i manažeři české GE Money

Manažeři svým během finančně podpoří africké děti i děti z Klokánku.

Letošního ročníku běžeckého závodu Marathon de Sables se účastní i dva manažeři české GE Money – Charlie Coode a Petr Soukal. Celkem 240 km dlouhý běh přes Saharu je považován za nejobtížnější běžecký závod na světě. Účast obou zástupců GE Money přinese finanční příspěvek pro děti z Afriky i pro projekt Klokánek, určený na pomoc opuštěným dětem.

Běžeckého závodu Marathon de Sables se v marocké Sahaře letos účastní 800 závodníků. Mezi nimi také dva manažeři GE Money – ředitel kvality GE Money Charlie Coode a Key account manager Petr Soukal, který je zároveň jedním ze dvou českých účastníků závodu.

Start je 8. dubna a poběžíme celý týden. Vím, co můžeme očekávat – horko, písek a extrémní zátěž. Proto jsme tvrdě trénovali, abychom běh zvládli. Myslím, že stojí za to zkusit na vlastní kůži, co člověk vydrží, řekl Charlie Coode. Navíc je dobré, že naše účast na závodu něco přinese i ostatním – finanční příspěvek získají jednak místní africké děti, ale také české děti z Klokánku, dodal. V rámci sbírky přispějí Charliemu Coodovi na běh jeho kolegové z GE Money.

Kvůli velkému horku, náročnému terénu, dlouhé vzdálenosti a době trvání je saharský maratón považován za nejobtížnější běžecký závod na Zemi. Běžecká trať je dlouhá cca 240 km a je rozdělena do 6 etap a 7 dnů. Každoročně se jej zúčastní několik set závodníků z různých koutů světa, kteří musí během jednoho týdne zvládnout hospodařit se svými silami, jídlem a pitím. Obzvláště v Jižním Maroku mohou teploty překročit 40°C na slunci.

Každý z účastníků nese v průběhu celé soutěže veškeré vybavení v batohu na zádech – oblečení, spacák, vařič, jídlo na celý týden a vše ostatní, co je nutné k přežití sedmi dnů v poušti. Batoh přitom musí vážit minimálně 5 kg, maximálně 15 kg.

Charlie Coode působí v České republice jako ředitel kvality GE Money od srpna 2003. V koncernu GE působí již od roku 1998. Předtím než nastoupil k GE, strávil Charlie Coode osm let v britské armádě jako pilot helikoptéry a operační důstojník. Během tohoto období působil v Austrálii, Belize, Kanadě, Německu, v Papui-Nové Guineji a ve Spojeném království.

Petr Soukal pracuje v GE Money od června 1999 na různých pozicích. V současnosti působí v obchodním oddělení GE Money Multiservis. Vystudoval doktorandské studium na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Charitativní činnost a podpora obecně prospěšných projektů je důležitou součástí firemní kultury General Electric. Stejně je tomu i u jejích společností v České republice. Klokánek je projektem Fondu ohrožených dětí. Cílem projektu je v co největší míře nahradit ústavní péčí přechodnou rodinnou péči. V rámci charitativních aktivit GE Money v České republice má podpora Klokánku významné postavení.

Číslo účtu projektu Klokánek, na které mohou dárci finančně přispět je:
3055103/0300 VS: 9091

Eva Chaloupková
manažerka komunikace GE Money Bank

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).