Nejlevnější elektronické obchodování na trhu

Praha 4.6.2003: Společnost ATLANTIK finanční trhy, a. s. od dubna tohoto roku nabízí novou službu eBroker. Jedná se o nejlevnější službu na trhu. Hospodářským výsledkem, který byl za rok 2002 6,8 mil. se společnost ATLANTIK FT dostává po dvou letech do kladných čísel. V tomto období společnost navýšila objem zobchodovaných akcií o 51% a objem spravovaných aktiv na 1,4 mld. Kč.

ATLANTIK FT v současnosti zavádí nové produkty s cílem rozšířit spektrum nabízených služeb o produkty pro individuální investory. „Od 1. dubna nabízíme nový produkt pro elektronické obchodování na zahraničních trzích. Aplikace se nazývá eBroker a poskytuje nejlevnější on-line přístup na akciové trhy v USA, Německu, Velké Británii a Švýcarsku. Obchodní modul a veškeré služby jsou poskytovány v českém jazyce. Klient má možnost využít reálná data o cenách akcií, doporučení, statistiky, zprávy a profily firem. “ informuje Dagmar Adamcová tisková mluvčí společnosti ATLANTIK finanční trhy, a.s. a dodává „Individuální investoři tak mají možnost využít kombinaci levných a kvalitních služeb poskytovaných kapitálově silným a renomovaným obchodníkem s cennými papíry.

V závislosti na uvedení eBrokera spustila společnost ATLANTIK FT ve spolupráci se společností MAFRA, a.s. na internetové adrese http://akcie1.idnes.cz investiční hru ATLANTIK. Každý hráč má možnost si zcela bez rizika vyzkoušet, zda by uspěl jako burzovní makléř nebo správce portfolia. Do hry se přihlásilo přes 2000 hráčů, kteří každý měsíc hrají o věcné ceny.

Společnost ATLANTIK FT patří k největším nezávislým obchodníkům s cennými papíry v České republice. Tuto pozici si upevnil i v roce 2002, kdy realizoval celkový objem obchodů ve výši 31,242 miliard Kč. Objem zobchodovaných akcií narostl oproti roku 2001 o 51%.

„Za první čtyři měsíce vykazuje ATLANTIK finanční trhy, a.s. provozní hospodářský výsledek 15 mil. Kč a na letošní rok plánujeme zisk ve výši 60 mil. Kč“ informuje Dagmar Adamcová.

Společnost ATLANTIK finanční trhy, a.s. působí na trhu již 10 let. Klienty společnosti jsou významné domácí a zahraniční firmy, subjekty státní správy, města, finanční instituce a v neposlední řadě také soukromé osoby. Služby společnosti lze rozdělit do těchto oblastí: obchodování s cennými papíry, správa aktiv, podnikové finance a analytická činnost. V roce 1995 zahájil ATLANTIK FT strategickou spolupráci s americkou makléřskou společností Auerbach Grayson&Company (AGCO), která se řadí k nejvýznamnějším makléřským sítím na světě.