Nejlepší internetové bankovnictví v Evropě podle Global Finance má RZB

Prestižní časopis Global Finance vyhlásil finanční skupinu RZB, do které patří i Raiffeisenbank a.s. v České republice, nejlepší internetovou bankou pro spotřebitele v Evropě. Ocenění rozšířilo celou řadu podobných úspěchů skupiny na poli internetového bankovnictví v letošním roce.

Kromě titulu nejlepší internetové banky pro spotřebitele v Evropě získala skupina RZB rovněž ocenění nejlepší internetové banky v regionu střední a východní Evropy, tento primát si odnesla dceřiná banka Raiffeisen Bank Polska. RZB je vedoucí bankou při zavádění nových technologií ve střední a východní Evropě, komentoval tento úspěch předseda představenstva RZB Walter Rothensteiner. Spolu s těmito tituly získala RZB Group v letošním roce od Global Finance celkem osm internetových cen.

Vítěze vybírala porota složená z redaktorů časopisu doplněná např. zástupci poradenských firem BearingPoint, Deloitte, Tata Infotech či Tower Group. Kritérii byly mj. růst počtu klientů užívajících internet, strategie na získávání a obsluhu klientů, šíře produktové nabídky či design a funkčnost webových stránek.

Časopis Global Finance má více než čtvrt milionu čtenářů ve 160 zemích světa zahrnujících vedoucí představitele firem a finanční úředníky odpovědné za investice a strategická obchodní rozhodnutí ve velkých celosvětových společnostech a finančních institucích. Global Finance se zaměřuje především na 8000 klíčových investorů, kteří kontrolují přes 80 procent všech aktiv spravovaných profesionálním managementem.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.