National Geographic & RaiffeisenBank vydávají první kreditní kartu, která pomáhá chránit přírodu

Od 15. dubna 2004 National Geographic a Raiffeisenbank a.s. (RBCZ) spouští v České republice prodej kreditních karet zaměřených na ochranu přírody. Zákazníci, kteří budou nakupovat prostřednictvím této kreditní karty budou zároveň přispívat na projekty společnosti National Geographic v oblasti vědy, výzkumu a vzdělání a podporovat ochranu přírody celé naší planety.

Na základě smlouvy s National Geographic, se Raiffeisenbank zavázala k přímému financování činnosti National Geographic prostřednictvím každé kreditní karty vydané svým zákazníkům a prostřednictvím každého nákupu provedeného těmito zákazníky.

Těší nás, že můžeme přijít s takovou kreditní kartou, která přináší našim zákazníkům nejen výhody, ale zároveň i přispívá na důležité projekty v oblasti vědy a výzkumu. Věřím, že je povinností úspěšných společností pomáhat tam, kde je to nejvíce potřeba, vysvětluje Willem Bertho Hueting, člen představenstva RBCZ.

Po Spojených státech amerických, Kanadě, Velké Británii, Irsku a Polsku je RBCZ druhou bankou v rámci Raiffeisen skupiny ve střední a východní Evropě, která bude tento nový typ platební karty vydávat. Na základě regionálních dohod mezi Raiffeisen skupinou a National Geographic bude tento program spuštěn v průběhu roku 2004 a v roce 2005 i na dalších trzích.

Každý žadatel o Kartu National Geographic si může vybrat ze čtyř designů, které pocházejí od renomovaných fotografů.

Ke Kartě National Geographic získá klient zdarma také Sphere kartu, díky níž získá slevy na zboží a služby ve výši 5 až 55 % u více než 4 000 obchodních partnerů v celé České republice a na Slovensku. K obchodům poskytujícím slevy na Sphere kartu patří například HudySport, Kenvelo, OP Prostějov, McDonald’s, Fann Perfume Shops, a další.