Nákup na O.K. kartu přes internet dosáhl objemu 7,5 milionů korun

Nákupní úvěrová O.K. karta, která je produktem společnosti GE Capital Multiservis, dosahuje vynikajících výsledků na poli internetu. Od listopadu roku 2000, kdy je možné O.K. kartu získat prostřednictvím internetu (jako jedinou nákupní úvěrovou kartu podobného druhu v České republice), si ji tímto způsobem pořídilo téměř 500 zákazníků. Tito zákazníci zároveň od listopadu 2000 realizovali tržby ve výši dosahující téměř 7,5 miliónů korun.

Již tři čtvrtě roku mají spotřebitelé možnost, kromě získání nákupní úvěrové O.K. karty na více než 4000 místech v České republice, pořídit si O.K. kartu také prostřednictvím internetu. Počet takto pořízených O.K. karet se dynamicky zvyšuje. Svědčí o tom fakt, že měsíčně si O.K. kartu tímto způsobem pořizuje v průměru téměř 60 nových zákazníků.

Mezi největší výhody vydávání O.K. karty prostřednictvím internetu patří to, že zákazník neplatí jednorázový počáteční poplatek za vydání, což činí 1,5 % z úvěrového rámce. Může tak ihned jednorázově ušetřit až 1 125 Kč. Dalšími výhodami je naprostá diskrétnost, jelikož zákazník o O.K. kartu žádá sám, bez asistence prostředníka. On-line se také dozví, zda mu O.K. karta bude přidělena. Nemusí tak navštívit přímo obchod, který O.K. kartu vydává, ale po jednoduchém a rychlém vyplnění smlouvy na adrese www.okkarta.cz si pouze smlouvu vyzvedne a podepíše v pobočce GE Capital Bank. Při následném používání karty si pak dále může například on-line kontrolovat zůstatek na kartě.

S růstem počtu vydaných O.K. karet, které byly pořízeny přes internet, roste i počet uzavřených obchodů, které byly uskutečněny na internetu. To samozřejmě platí pro všechny majitele O.K. karty. Tedy i pro ty zákazníky, kteří si O.K. kartu pořídili prostřednictvím prodejce. Růst jak vydávání, tak samotných nákupů kulminoval v měsíci červnu 2001. Nejnavště­vovanějšími nákupními „elektronickými místy“ jsou servery obchodni-dum.cz, cybex.cz, korunka.cz, bilezbozi.cz nebo maxshop.cz. Nakupování je zároveň velmi bezpečné. O.K. karta má s pomocí hesla ještě vyšší stupeň zabezpečení, než například klasická bankovní platební karta. Zákazník může také využít nabídku výhodných nákupů s O.K. kartou, tzv. e-OK Tip.

A kdo si nejčastěji O.K. kartu přes internet pořizuje a platí s ní? Klasickým pořizovatelem O.K. karty přes internet je ženatý muž mezi 25 až 40 lety, který má vyšší, odborné vzdělání a příjem do 25.000 Kč. Nemalou skupinou jsou i klasičtí „Inovátoři“. Mladí lidé do 25 let tvoří téměř 30% všech uživatelů. Zajímavým poměrem v užívání karty ve spojení s internetem je poměr mezi muži a ženami. Zatímco muži jsou na internetu zastoupeni 64%, tak ženy 36%.