Na veletrhu CARTES 2007 dá společnost Visa nahlédnout do budoucnosti způsobů placení

[Tisková zpráva] Na letošním veletrhu CARTES & IDentification 2007, který proběhne od 13. do 15. listopadu 2007 ve výstavním centru ve Villepinte na severu Paříže, představí společnost Visa řadu originálních platebních řešení. Návštěvníci stánku si budou moci vyzkoušet platební technologie budoucnosti tak, jak ji vidí Visa, a seznámí se s horkými novinkami, které již brzy změní způsob provádění každodenních plateb.

Sandra Alzett, viceprezidentka společnosti Visa pro inovace a akceptační síť, říká: „CARTES je jedním z nejvýznamnějších veletrhů v našem odvětví a jako takový je ideálním místem, na němž můžeme představit, jak bude vypadat placení v blízké i vzdálené budoucnosti. Žijeme ve světě, v němž jsou hlavními kritérii rychlost a pohodlnost a platební sektor není v tomto ohledu žádnou výjimkou. Proto se společnost Visa ve spolupráci se svými partnery snaží být leaderem ve vývoji inovativních řešení, která nabídnou flexibilnější, přístupnější a pohodlnější způsob placení.“

„Visa vyvíjí multi-aplikační technologii, jež vnese revoluci do způsobu placení a finančních transakcí. Sen se záhy stane skutečností a člověk bude moci cestovat po světě, získávat informace, převádět své finanční prostředky, sbírat věrnostní body nebo uplatňovat kupóny za použití jednoho jediného přístroje – ať už půjde o kartu, telefon nebo jiný předmět.“

Visa na CARTES 2007 představí několik neobvyklých prostředí, v nichž je možné platit prostřednictvím produktů Visa, a to včetně unikátního bezkontaktního systému Visa payWave. Návštěvníci se rovněž budou moci seznámit s různými dalšími formami elektronické platby vedle tradiční plastové karty. Budou představeny všechny novinky, jako jsou bezkontaktní platby, platby prostřednictvím mobilního telefonu a další inovace, které zvyšují komfort a rychlost platebních transakcí.

Hlavními novinkami představenými na stánku budou:
o Okamžité vydávání karet Visa payWave včetně multiaplikačních kreditních/de­betních karet
o Mobilní platby budoucnosti – s novinkami, jako je Visa payWave
o Opatření v oblasti internetového zabezpečení k dosažení bezpečných online transakcí. Součástí těchto opatření je i dynamické ověřování přístupového kódu.
o Automaty na placení parkovného – nutnost mít u sebe dostatek drobných se stane minulostí.
o Představení V PAY – nové čipové karty obsahující zabezpečení PINem.