Lilian Sarah Fischerová: Na Poštovní spořitelnu je spoleh!

Druhá Česká Vicemiss 2007 Lilian Sarah Fischerová si může splnit další sen. V pondělí totiž coby vítězka kategorie Tip poroty převzala od generálního partnera soutěže, Poštovní spořitelny, šek v hodnotě 50 000 Kč a desetileté vedení účtu bez poplatků. Poštovní spořitelna se navíc zapojila do jejích charitativních akcí.

Jak s penězi naloží, už má Lilian jasno. „Vždy jsem chtěla navštívit Afriku, takže peníze využiji na letenku do Guiney, kam poletím asi v lednu. Splním si tak jeden velký sen. Dříve jsem totiž adoptovala guinejského chlapečka, a nyní mi humanistické centrum Dialog nabídlo další spolupráci, takže spojím příjemné s užitečným: podívám se do Afriky, předám dětem dárky, nafotím další děti na adopci a tak dále,“ popisuje.

Spolu s šekem obdržela Lilian od Poštovní spořitelny ještě jeden bonus, vedení účtu bez poplatku na deset let. „Mám radost, že se teď alespoň nebudu muset starat o věci spojené s vedením účtu. Je to krásný pocit, když jste pro někoho váženým klientem,“ říká spokojeně. „Banku rozhodně nevnímám jako byrokratickou instituci. Naopak jsem ráda, že se o mé peníze někde postarají, že je mám kam uložit. A věřím tomu, že na instituce, jako je Poštovní spořitelna, spoleh mít můžu,“ dodává s úsměvem.

A jaký je tedy Lilianin vztah ke spoření? „Nejsem spořivý člověk, peněz si ráda užívám. Razím teorii, že peníze budou, jen my nebudeme, takže si je snažím užít,“ přiznává. „Ale neřekla bych, že utrácím za módu a podobné věci, jen si chci vychutnat každý okamžik. Zajdu ráda na večeři s přítelem, do kina…, prostě chci mít co nejvíc zážitků,“ vysvětluje.

Lilian Sarah Fischerová účinkuje v reklamě a na módních přehlídkách. Její velkou vášní je tanec. Hodně se ale věnuje také charitě, především občanskému sdružení Slunce dětem, které pomáhá handicapovaným a nemocným dětem. Například na konci prázdnin připravila pro děti z dětských domovů den plný her, zábavy a dárků, které dodala právě Poštovní spořitelna. Dalším Lilianiným projektem je The Beautiful Mind, kalendář s fotografiemi populárních a krásných žen, jehož výtěžek z prodeje bude věnován Klinice dětského a dorostového lékařství Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.