Na některých e-shopech OK karta tvoří až 10% všech uskutečněných transakcí

13. srpna 2002

Nákupní úvěrová O.K. karta, která je produktem společnosti GE Capital Multiservis, dosahuje na poli internetu vynikajících výsledků.

Spotřebitelé mají možnost získání a nakupování na O.K. kartu prostřednictvím internetu již od května 2000. Od té doby počet uživatelů internetového nakupování několikanásobně vzrostl. Měsíčně si O.K. kartu tímto způsobem pořizuje v průměru téměř 2,5 % nových zákazníků.

Mezi největší výhody vydávání O.K. karty prostřednictvím internetu patří jednoduchost, rychlost a dostupnost.. Uzavření Ok karty prostřednictvím internetu je zcela zdarma.. Dalšími výhodami je naprostá diskrétnost, jelikož zákazník o O.K. kartu žádá sám, bez asistence prostředníka. On-line se také dozví, zda mu O.K. karta bude přidělena. Nemusí tak navštívit přímo obchod, který O.K. kartu vydává, ale po jednoduchém a rychlém vyplnění smlouvy na adrese http://www.okkarta.cz si smlouvu pouze vyzvedne a podepíše v pobočce GE Capital Bank. Při následném používání karty si pak může prostřednictvím internetu kontrolovat zůstatek na kartě.

S růstem počtu vydaných O.K. karet, které byly pořízeny přes internet, roste i počet uzavřených obchodů, které byly na internetu uskutečněny. To samozřejmě platí také pro majitele O.K. karty, kteří si ji již pořídili prostřednictvím prodejce. Nejnavštěvova­nějšími nákupními „elektronickými místy“ jsou servery obchodni-dum.cz, cybex.cz, korunka.cz, bilezbozi.cz nebo patro.cz. Nakupování na internetu je zároveň velmi bezpečné. O.K. karta má s pomocí hesla ještě vyšší stupeň zabezpečení, než například klasická bankovní platební karta. Zákazník může také využít nabídku výhodných nákupů s O.K. kartou, tzv. e-OK Tip.

Klasickým pořizovatelem O.K. karty přes internet je ženatý muž mezi 25 až 40 lety, který má vyšší, odborné vzdělání a příjem do 25.000 Kč. Nemalou skupinou jsou i klasičtí „Inovátoři“. Mladí lidé do 25 let tvoří téměř 30% všech uživatelů. Zajímavý je také poměr užívání karty na internetu mezi muži a ženami, který činí 64% : 36% ve prospěch mužů

Nákupní úvěrová O.K. karta je založena na principu revolvingového (automaticky se obnovujícího) úvěru. Zákazník pouze jedinkrát uzavře smlouvu a při každém dalším nákupu se již prokazuje pouze O.K. kartou a občanským průkazem. Životnost této úvěrové karty je prakticky neomezena. Úvěrový rámec je u O.K. karty 20 násobkem zvolené měsíční platby a pohybuje se v rozmezí 10 000 – 75 000 Kč.

Při žádosti o O.K. kartu není třeba ručitele. Zákazník tak nemusí žádat nikoho ze svých blízkých o jištění úvěru. Nákup zboží na splátky je velmi rychlý, pohodlný a jednoduchý.

Více informací o službách společnosti GE Capital Multiservis zákazník nalezne na bezplatné llince 0800 13 11 11 nebo na internetové adrese: http://www.gecmultiservis.cz

***

General Electric, která vlastní GE Capital Multiservis, je z hlediska tržní kapitalizace největší společnost na světě. V roce 2001 činil čistý zisk General Electric 13,684 miliardy dolarů. V roce 2000 to bylo 12,735 miliardy dolarů.

Společnost GE Consumer Finance je s aktivy ve výši téměř 70 miliard USD předním poskytovatelem úvěrových služeb spotřebitelům, maloobchodu a dealerům s automobily ve více než 35 zemích celého světa. GE Consumer Finance je dceřinou společností ve stoprocentním vlastnictví společnosti General Electric a poskytuje nejrůznější finanční služby jako jsou například kreditní karty, osobní půjčky, financování prodeje, půjčky na nákup a leasing automobilů, hypoteční úvěry, pojištění úvěrů atd. V České republice působí tyto společnosti patřící do GE Consumer Finance: GE Capital Bank, GE Capital Multiservis a GE Capital Leasing.