Na Moravě se spoří na jistotu, Pražané zase chtějí mít peníze stále po ruce

[Tisková zpráva] Většina z nás se snaží nějakým způsobem spořit, každý na to ovšem jde jinak. Nejvíce si například ukládají lidé ve Středočeském kraji společně s Prahou, s velkým odstupem následuje jižní a severní Morava. Naopak nejméně lidé spoří v západních a severních Čechách. Data vychází ze statistik Poštovní spořitelny.

Největší objem peněz mají lidé uloženo na spořicím účtu Era červené konto. Mít peníze stále k dispozici je důležité především pro obyvatele středních Čech a Prahy, kde je uzavřena více než čtvrtina všech spořicích účtů Era červené konto. „Lidé oceňují kromě výhodné úrokové sazby především to, že se ke svým financím dostanou, kdykoli je potřeba,“ vysvětlil Tomáš Basista, manažer marketingu Poštovní spořitelny.

Spořicí účet Era červené konto má úspěch také v jižních Čechách, kde je navzdory nízkému počtu obyvatel čtvrtý největší počet jeho majitelů. Nejmenší objem peněz na Era červeném kontu mají uloženo v severních Čechách, naopak suverénně vede Praha se středními Čechami.

Oblíbené jsou také termínované vklady, které garantují stálou úrokovou sazbu. Tuto jistotu volí opět především lidé z Prahy a středních Čech, těsně následováni obyvateli z jižní Moravy, kteří disponují nejvyšší průměrnou úložkou na jednom termínovaném vkladu. Další vysoký počet Era termínovaných vkladů pak eviduje severní Morava.

Poštovní spořitelna nabízí svým klientů zhodnocení peněz podle jejich výběru. Ať už jde o spořicí účet Era červené konto, který garantuje volnost prostředků bez zbytečných poplatků, nebo jistotu v podobě Era termínovaného vkladu, který nabízí možnost vybrat až 20 procent uložených peněz bez poplatku za předčasný výběr. Založení kteréhokoli z produktů je maximálně jednoduché – zákazníci mají k dispozici 52 Finančních center Poštovní spořitelny, 3 329 poboček České pošty po celé republice nebo finanční poradce ČMSS.