Na Hvězdárně vzniká jedinečná rezidenční čtvrť

V Praze na náhorní plošině nad Velkou Chuchlí vzniká unikátní nové městečko, které nabídne na 400 nových domovů

Praha, 19. července 2006 – FINEP zahajuje realizaci exkluzivního rezidenčního projektu Na Hvězdárně, který nabízí jedinečnou kombinaci přírody s blízkostí centra hlavního města Prahy. Areál bytových a rodinných domů nabídne na 400 bytových jednotek na ploše 120 tisíc m2. Jedná se o sedmnáctý projekt jedné z největších českých developerských společností.

„Rezidenční čtvrť Na Hvězdárně je nejluxusnějším projektem FINEPu, který vytvoří novou čtvrť nad Velkou Chuchlí. Projekt je navržen architektonickým ateliérem AHK architekti, který vytvořil moderní exkluzivní rezidenční městečko s vlastním náměstím. Architektonický styl a urbanistické uspořádání plně odpovídá trendovému modernímu bydlení ,“ říká zástupkyně obchodního ředitele společnosti FINEP Mgr. Lenka Tejkalová.

Rezidenční čtvrť Na Hvězdárně je tvořena řadovými rodinnými domy, dvojdomy, trojdomy a samostatnými rodinnými domy o 2 nadzemních podlaží, bytovými domy, viladomy a švýcarským domem o 3 či 4 nadzemních podlažích. Dále potom 20 luxusními vilami, které si lidé za pomocí architekta vytvoří podle vlastního vkusu. Bytové domy na náměstí budou vytvářet vnitřní parter se službami, relaxací a občerstvením. První etapa projektu je zahajována v těchto dnech, dokončení je plánováno na polovinu roku 2008. Všechny čtyři etapy budou dokončeny do konce roku 2009.

„Rodinné i bytové domy budou na pozemku umístěny tak, aby z každého byl výhled do lesa, okolní přírody nebo na panorama Prahy,“ vysvětluje Tejkalová. „Hlavním charakterem zástavby je tvarová i materiálová rozmanitost. Použity budou především přírodní materiály – dřevěné a keramické obklady s kombinací barevných světlých omítek, vzdušnost projektu umocní i skleněné prvky.“ dodává Tejkalová.

Nová rezidenční čtvrť bude tvořena 164 domy, z toho bude 146 rodinných a 18 bytových domů. Projekt bude vybudován ve čtyřech etapách:

• I. etapa 160 jednotek tj. 43 RD a 7 BD se 117 byty
  • II.etapa 134 jednotek tj. 32 RD a 8 BD se 102 byty